Eerste komkommer voor 14 euro onder de veilinghamer

De eerste komkommers van het nieuwe teeltseizoen gingen aan ruim 14 euro per stuk de deur uit. © STEFAAN BEEL
Philippe Verhaest

Op de REO Veiling in Roeselare werd de allereerste komkommer van het nieuwe seizoen verkocht voor 14,48 euro. Teler is Nico Perneel uit Oostnieuwkerke.

De winter hangt dan wel in de lucht, op de REO Veiling proeven ze al een beetje van de lente. Deze ochtend werd de eerste Belgische komkommer van het nieuwe teeltseizoen verkocht voor 14,48 euro.

Het eerste kistje met Belgische primeurkomkommers is afkomstig van Nico Perneel uit Oostnieuwkerke. “Hij oogst jaarlijks als een van de eerste Belgische komkommers. “Wij telen onze komkommers onder glas op een terrein van zes hectare”, legt hij uit. “Maar tegen april breiden we die oppervlakte uit tot 9 hectare.”

De primeurkomkommers werden op 12 december aangeplant en nu al is de eerste oogst een feit. “We werken van begin januari tot begin november in vier teeltcycli en daardoor kan de consument bijna het hele jaar rond Belgische komkommers kopen.”

Tinos Fruit uit Knokke kocht het eerste kistje komkommers aan tegen 14,48 euro per stuk. “Ze zijn bestemd voor onze winkel in Westkapelle”, aldus zaakvoerder Geert Baecke. Hij haalde al meerdere primeurverkopen binnen op de REO Veiling.

West-Vlaanderen is de grootste Belgische productieregio van komkommers. De REO Veiling verkocht vorig jaar ruim 31 miljoen komkommers.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.