Eerste Hollandse maatjes spoelen aan in Oostende

Redactie KW

In Oostende zijn de eerste Hollandse maatjes woensdag aan land gebracht. Daar zorgt het Maatjescomité nu al voor de 44ste keer voor. Volgens de kenners, en meter Wendy van Wanten, zijn de maatjes lekker vettig.

Met de Broodwinner is woensdag in Oostende het eerste tonnetje met Hollandse maatjes aan wal gebracht. Er was veel belangstelling aan de Visserskaai voor de muzikale optocht, van de kaai naar de feesttent. Meter Wendy van Wanten mocht het eerste maatje proeven, samen met voorzitter Glenn Dangreau van het Maatjescomité.

Ook Jeannine Bisschops en Michel Follet stapten mee in de optocht en lieten zich de eerste maatjes lekker smaken. Dit jaar zijn ze iets minder vettig dan vorig jaar, maar van een uitstekende kwaliteit. De talrijke aanwezigen mochten ook de lekkernij proeven met een ouwe klare of een biertje en ondertussen werden de Kaaifeesten ingezet met optreden van The Silhouets, de Belgische Shadows. Succes verzekerd!

(FRO)

Vrijdag, zaterdag en zondag kan je nog Hollandse maatjes komen proeven in de feesttent aan de Visserskaai. Er zijn optredens van Jaco Riccardo, Will Andis, The Wullok Show Girls, René Le Blanc en Chantal, de nieuwe Lucy Loes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier