Eerste ‘foodlocker’ in Moen

Redactie KW

Door de coronacrisis kwamen er steeds meer automaten in het straatbeeld. Veel handelaars willen zo toch nog een beetje omzet halen in deze moeilijke tijden. In de Oeverlaan in Moen pakken twee ondernemers nu uit met een nieuw concept: Foodlocker.

Hannes De Jonghe van Bistro De Waterkant moesten door corona noodgedwongen zijn zaak sluiten en zocht alternatieven. “Gelukkig hadden wij al ervaring met het afhaalgebeuren, zodat we na de sluiting meteen konden overschakelen op afhaalmaaltijden. Met succes, want onze vaste klanten bleven ons trouw.”

Maar het afhaalsysteem evenaarde de ‘normale’ omzet niet, waardoor Hannes het idee van een foodlocker introduceerde.“Een automaat plaatsen leek de gemakkelijkste oplossing, maar er staan er al zoveel. We wilden ons onderscheiden en een soort winkelsfeer creëren”, aldus Hannes.

Tijdens hun zoektocht vonden ze een systeem met hoogtechnologische automaten. “Dit systeem laat toe dat de klant een code krijgt waarmee hij het desbetreffende vakje in de automaat kan openen. Wie niet vooraf bestelde kan uiteraard ook komen en de zaak ter plaatse aan de automaat afhandelen.”

Gebak

Hannes sprak over zijn plannen tegen zijn goede vriend Wim Vandeburie van Tartine Gourmande. Hij was meteen voor het idee gewonnen. “Wij doen de markten met brood, pistolets en allerlei soorten gebak. Nu hebben we een extra verkooppunt en kunnen we met de Foodlocker een ruimer assortiment aanbieden.”

“Het is trouwens de bedoeling om het assortiment nog verder uit te breiden. Tegen de vakantie moeten er nog enkele toestellen bijkomen.”

Hannes kijkt uit naar 1 mei, de dag waarop de cafés en restaurants waarschijnlijk weer open mogen. “Het doet goed te zien dat de reservaties al vlot binnenlopen. Het zal blijkbaar meteen weer volle bak zijn, maar we zijn er klaar voor.”

Foodlocker is gelegen in de Oeverlaan in Moen naast Bistro De Waterkant. Er zijn ook plannen om er een te openen in de Gauwelstraat in Heestert. (Geert Vanhessche)

Info: www.foodlocker.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.