Een derde meer passagiers in juli op Luchthaven Oostende-Brugge

© (Foto Belga)
Redactie KW

Uit de meest recente trafiekcijfers blijkt dat luchthaven Oostende-Brugge een significante toename van passagiers kent in juli 2017 ten aanzien van juli 2016. Het aantal passagiers dat luchthaven Oostende-Brugge mocht verwelkomen in juli 2017, is met maar liefst 30.4% gestegen t.o.v. juli 2016.

Vorige maand werden er zowat 51.700 passagiers genoteerd, wat een toename betekent van 12.061 passagiers ten opzichte van vorig jaar. In vergelijking met juli 2016, steeg het vrachtvervoer in juli 2017 met 0,9% naar 1.023 ton. Het aantal bewegingen daarentegen kent een kleine daling van 5,2%.

TUI fly opereert deze zomer vanuit Oostende als enige luchtvaartmaatschappij wat passagiersvluchten aangaat. Wie deze zomer nog graag op vakantie vertrekt vanuit Oostende, krijgt een ruime keuze voorgeschoteld met maar liefst 21 zonnige vakantiebestemmingen. Zowat elke belangrijke vakantieregio aan de Middellandse Zee en de Canarische Eilanden steekt in het aanbod. Touroperator TUI zorgt voor een onberispelijke begeleiding zodat uw vakantie al in West-Vlaanderen kan beginnen.

Grote tevredenheid

Luchthaven Oostende-Brugge is uiterst tevreden met dit resultaat en wil hiermee de groeiende populariteit van de regionale luchthavens verder op de kaart zetten. Oostende biedt bovendien alle troeven van een regionale luchthaven: makkelijk bereikbaar, geen lange wachtrijen aan de check-in, budgetvriendelijke parking en ook van files zult u in Oostende geen last hebben.

Marcel Buelens, CEO Luchthaven Oostende-Brugge, reageert: “De luchthavenuitbater heeft grote investeringen gedaan in de terminal ten bate van het comfort van onze passagiers. De security zone is verdrievoudigd in oppervlakte en debiet. Na de security check is er nu een mooie brasserie Grand Café Horizon en allerlei winkeltjes. Onze passagiers reageren hierop zeer positief. En het is niet gedaan. Ook de voorgevel van het luchthaven gebouw krijgt na het bouwverlof een flinke beurt en in de aankomsthal zal ook naar meer comfort gestreefd worden”.

(Foto Belga)