Een broodjeszaak voor vroege vogels in Ledegem

Lucia Paret voor haar zaak 't Reizend Broodje. (foto JS)© Jan Stragier
Lucia Paret voor haar zaak 't Reizend Broodje. (foto JS)© Jan Stragier
Redactie KW

Lucia Paret, die jarenlang een reisbureau had langs de Provinciebaan, opent op dezelfde locatie broodjeszaak ‘t Reizend Broodje. “Ook hier wil ik de klanten van andere landen laten proeven.”

Twintig jaar lang runde Lucia (55) reisbureau Lucia Travel. Enkele jaren geleden gooide een ziekte roet in het eten, maar nu is ze terug: “We hebben nog altijd onze locatie om een zaak te starten. Ik heb lang nagedacht over wat ik kon doen, langs deze belangrijke verbindingsweg.”

Het werd een broodjeszaak, ook al omdat er niet meteen een in de buurt is. “Ik mik vooral op het werkverkeer dat langs de Provinciebaan rijdt. Daarom zal ik ’s morgens al om 5.30 uur open zijn.”

Buitenlandse broodjes

Reizen verkopen was jarenlang Lucia’s vak, maar ze heeft er ook veel gemaakt. “Tijdens die reizen leerde ik de lokale specialiteiten kennen. En dus ga ik niet alleen de traditionele broodjes aanbieden, maar ook broodjes uit andere landen. Mijn klanten zullen dus ook nu van andere landen kunnen proeven”, knipoogt ze. “Ik denk daarbij aan een ‘Kip Maison Hongkong’ of een ‘broodje Osaka’.”

Lucia verkoopt ook hamburgers, slaatjes, desserts, soep en ontbijtkoeken. Voor bedrijven stelt ze een ontbijt-, lunch- en dessertassortiment samen. En voor particulieren zijn er drie verschillende ontbijtmanden. Vanaf wanneer? “Ik hoop over twee à drie weken te kunnen openen.”

(JS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier