Ecologisch distributiebedrijf Bubble Post gaat van start in Oostende

Redactie KW

Om zware vrachtwagens van leveranciers uit de centrumstraten te weren heeft de stad Oostende het ecologisch distributiebedrijf Bubble Post in huis gehaald.

Het verdeeldepot van Bubble Post is gevestigd aan de Oudenburgsesteenweg en van daaruit worden vanaf vandaag de winkels beleverd met elektrisch aangedreven cargofietsen en camionettes.

“We hadden al een politiereglement qua tonnagebeperking van voertuigen die de handelaars bevoorraden, maar de verkeersborden die dit moesten afdwingen, raakten nooit geïnstalleerd”, zegt schepen voor lokale economie Johan Vande Lanotte. “Met de leveringen via de milieuvriendelijke voertuigen van Bubble Post hebben we nu een eindelijk een alternatief. Het wordt voor iedereen die in de verkeersvrije straten op stap is een stuk aangenamer wandelen en winkelen. Dankzij deze manier van werken zullen er ook buiten de laad- en lostijden leveringen kunnen uitgevoerd.”

Leveranciers moeten niet meer in het drukke centrum manoeuvreren en verliezen zo ook geen tijd

“Ook voor de leveranciers zelf wordt het comfortabeler en voordeliger”, voegt Benjamin Rieder van Bubble Post er aan toe. “Zij moeten niet meer in het drukke centrum manoeuvreren en verliezen zo ook geen tijd. Wij bieden deze duurzame oplossing al aan in Sint-Niklaas, Antwerpen, Brussel en Kortrijk, en overal krijgen we daar positieve reacties. Wij zijn ervan overtuigd dat dit in Oostende niet anders zal zijn.”

Johan Vande Lanotte kreeg alvast de eer om met een speciale fiets met een actief gekoelde laadbak – een primeur voor België – het eerste pakket te bezorgen bij een handelaar in de Kapellestraat. “Gelukkig heb ik de wind mee”, grinnikte de stevig doortrappende schepen.

(Rio)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.