E17-ziekenhuisnetwerk breidt verder uit

Algemene directeurs, voorzitters raden van bestuur, voorzitters medische raden en medisch directeurs van de zeven ziekenhuizen. (GF)
Redactie KW

AZ Glorieux Ronse en AZ Sint-Elisabeth Zottegem treden toe tot de samenwerking van West- en Oost-Vlaamse ziekenhuizen.

Het netwerk bestaat al uit AZ Groeninge Kortrijk, OLV Lourdes Ziekenhuis Waregem, de Sint-Jozefskliniek Izegem, AZ Maria Middelares Gent en het Sint-Vincentiusziekenhuis van Deinze. Samen bestrijken de zeven ziekenhuizen een regio bestaande uit 40 gemeentes met meer dan 600.000 inwoners en jaarlijks meer dan 180.000 opnames.

Dankzij de schaalgrootte staan de ziekenhuizen in voor zorg in de buurt van de woonplaats van elke patiënt én kunnen ze bovendien gaan voor topdiensten.

Samen streven de ziekenhuizen de uitbouw na van het meest efficiënte, kwaliteitsvolle en innovatieve Vlaamse ziekenhuisnetwerk in het belang van de patiënten. Daarbij hechten ze bijzonder belang aan hun gedeelde cultuur en waarden zoals de focus op patiënt en zorgkwaliteit.

De ziekenhuizen hebben een structuur uitgewerkt waarin een constructief overleg met alle medwerkers voorop staat. Eric Van Zele, voormalig topman van Barco is de voorzitter van het onafhankelijk netwerk.

In afwachting van een wetgevend kader werkt het E17-ziekenhuisnetwerk aan een zorgstrategische visie voor de regio.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier