Dumobil bouwt Liebaertshof aan Oude Leiearm

Redactie KW

Investeerder Dumobil uit Tielt heeft hun nieuwe woonproject aan de IJzerkaai voorgesteld. Het gaat om het Liebaertshof dat bestaat uit residenties Julien en Marie, samen goed voor 42 appartementen. Het gaat om een investering van 22 miljoen euro.

Liebaertshof is een residentieel woonproject op de site gelegen langs de IJzerkaai. De ontwikkeling van de site is een vervolg op het woonproject Marinalys en vormt het sluitstuk van de bebouwing langs de Oude Leiearm.

Julien en Marie

Het woonproject omvat de residenties Julien en Marie, en telt in totaal 42 hoogkwalitatieve appartementen. Julien en Marie verwijzen naar de voornamen van Kortrijkzaan Julien Liebaert, die tussen 1919 en 1930 onder meer minister van Financiën, Nijverheid en Arbeid was. Iets verderop is een laan naar hem genoemd.

“Residentie Julien wordt opgetrokken langs de IJzerkaai en herbergt 16 appartementen. Residentie Marie levert 26 appartementen en wordt gebouwd langs het Guido Gezellepad: het fiets- en wandelpad langs de Leie”, duidt Yves Haghedooren van Dumobil Grondbeheer.

Dumobil bouwt Liebaertshof aan Oude Leiearm

Voorbeeld van duurzaamheid

Het Liebaertshof werd ontworpen door architectenkantoor Project Architects uit Knokke. “Men koos voor een architectuur bestaande uit lichtgrijze breuksteen en zwart aluminium schrijnwerk. De woonunits hebben een maximum aan lichtinval, ruime leefruimtes en grote terrassen met zichten over het water, de binnentuin en de omliggende omgeving. Er zijn 52 garageplaatsen en 83 ondergrondse stalplaatsen voor fietsen. Bovengronds komen 14 bezoekersparkeerplaatsen”, zegt Bruno Carton als gedelegeerd bestuurder Dumobil.

“In het project vormen ruimte, wooncomfort en energiezuinigheid de belangrijkste uitgangspunten. Dit betekent doorgedreven energetische maatregelen op vlak van isolatie, ventilatie, verwarming en passieve koeling via geothermie (grondboringen), elektrisch verbruik (zonnepanelen) en mobiliteit (individuele laadpunten per garage). Voor Dumobil is het Liebaertshof een toonvoorbeeld van duurzaamheid, dit zowel in het materiaalgebruik in de ruwbouw als in de afwerking maar ook op vlak van de technieken.”

Dumobil bouwt Liebaertshof aan Oude Leiearm

Bouw start najaar 2019

“Het project geniet een unieke ligging tussen de Gouden Rivier en het kanaal Bossuit-Kortrijk, vlak aan het hernieuwde Buda-eiland. Hierdoor bevinden de appartementen zich op wandelafstand van het centrum, en zijn de verkeersassen in Kortrijk vlot bereikbaar. Bovendien is de site volledig doorwaadbaar voor fietsers en voetgangers via de IJzerkaai en het Guido Gezellepad”, vult gedelegeerd bestuurder Dumobil Philiipe Dubaere aan.

De bouw van het Liebaertshof start in het najaar 2019. De residenties moeten klaar zijn in de loop van 2022. “De Leieboorden zijn een echte magneet voor woonontwikkeling. Het Liebaertproject ligt op de kop van het Guido Gezellepad waar nog tal van woonprojecten in het verschiet liggen. Het gaat vooruit in Kortrijk”, besluit schepen ban Bouwen en Wonen Wout Maddens.

(Peter Van Herzeele/foto’s Kurt De Schuytener en Dumobil)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier