Duizendschoon verhuist tijdelijk naar de Baronstraat in Emelgem: “Na de werken terug naar de Vijfwegenstraat”

Evelien en Eric openden Duizendschoon op een tijdelijke locatie. (foto Frank)©Frank Meurisse Frank Meurisse
Evelien en Eric openden Duizendschoon op een tijdelijke locatie. (foto Frank)©Frank Meurisse Frank Meurisse
Redactie KW

De wegenwerken in de Vijfwegenstraat zijn al even bezig en dat betekent ook hinder voor de handelszaken in de straat. Bloemen- en decoratiezaak Duizendschoon besloot daarom om tijdelijk de zaak te openen in een ander pand. Je kan de winkel intussen vinden in de Baronstraat 114 met hetzelfde, ruime aanbod.

Evelien Dendauw en Eric Vandenberghe runnen samen Duizendschoon, je vindt er een ruim assortiment bloemen, planten en decoratie. De winkel huist in de Vijfwegenstraat 64, maar door de wegenwerken die daar momenteel doorgaan is de zaak moeilijk bereikbaar.

“We weten al lang van de geplande wegenwerken in de straat en hadden daarom al onze voorzorgen genomen”, begint Eric Vandenberghe. “We weten al een paar jaar dat die werken eraan zitten te komen, maar het bleef heel lang koffiedik kijken wanneer ze nu effectief van start zouden gaan. Aanvankelijk werd ons gezegd dat ze eerst de Vijfwegenstraat zouden aanpakken en daarna de Kachtemsestraat, maar uiteindelijk deden ze het dan toch andersom. Niet gemakkelijk als ondernemer natuurlijk. We voelden ons toch een beetje in de steek gelaten door de instanties om eerlijk te zijn…”

Broodwinning

Eric en Evelien besloten in afwachting van de geplande werken zelf een oplossing te zoeken. “Toen we wisten welke impact de wegenwerken zouden hebben, hebben we meteen een alternatief gezocht. De zaak zou een hele tijd moeilijk of zelfs helemaal niet bereikbaar zijn en dat zagen wij niet haalbaar. Wij werken allebei in de zaak dus het is de broodwinning van ons gezin”, weet Eric. “Het makkelijkste leek ons een nieuwe – tijdelijke – locatie waar we onze zaak konden openen en verder uitbaten tijdens de werken. We gingen dus op zoek en vonden hier dit pand in de Baronstraat 114.”

In het pand huisde vroeger een bankfiliaal. Eric en Evelien besloten het pand aan te kopen en Eric ging meteen aan de slag. “Alles stond hier nog, dus ik heb hier heel wat uren, dagen en weken in gewerkt. We hebben eigenlijk alles gestript en opnieuw opgebouwd tot wat het nu is”, vertelt Eric. “We zijn heel blij dat we deze locatie kunnen gebruiken, want we zitten hier eigenlijk heel goed. Onze eigenlijke winkel is slechts 500 meter ver. Enige nadeel is de stockageruimte die we hier niet hebben, we moeten dus elke dag naar de Vijfwegenstraat om onze winkel aan te vullen, maar dat is het minste.”

Duizendschoon blijft tijdens de werken dus gewoon open, zij het dan op een andere locatie. “We hebben het nieuws al een tijdje aangekondigd met een briefje in de zaak, dus de meeste mensen waren wel op de hoogte. Ook op onze Facebookpagina kondigden we de verhuizing aan. Ik heb wel de indruk dat de mensen de weg vinden.”

Nog eens verhuizen

Eens de wegenwerken afgelopen zijn, plannen Evelien en Eric opnieuw een verhuizing. “Als we kunnen en de winkel in de Vijfwegenstraat is weer toegankelijk, dan verhuizen we sowieso opnieuw. Al kan dat nog even op zich laten wachten, want de werken zullen om en bij een jaar duren. We zijn heel blij dat we zo snel handelden en een oplossing hebben”, klinkt het. “We zien dan wel wat we met dit pand doen, maar nu doet het alvast goed dienst.”

(MW)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.