Duiktank in Zwevegem opent pop-upbar in caravan

Op de foto staat Axelle Callewier (25) die de bar vooral zal openhouden. (foto EDH)
Redactie KW

Er zit heel wat vernieuwing aan te komen op de site-Transfo in Zwevegem. En ook Duiktank springt mee op die kar want komende zomer pakken ze uit met een buitenbar op wieltjes: 50 bar. Een hippe caravan en een kleurrijk terras vormen de perfecte combinatie om er een gezellig weekend te spenderen. Axelle Callewier die de caravan mee zal openhouden is overtuigd van het concept en hoopt dan ook op een groot succes.

Door Emma Devos

De Duiktank op de Transfosite in Zwevegem bestaat al drie jaar uit drie oude stookolietanks. In één van de tanks kan gedoken worden. Er is ook een cafetaria en straks in de zomer wordt dit uitgebreid met een zomerterras. Hugo Landré, zaakvoerder van Oenanthe en Duiktank, zag dat de caravan te koop stond en twijfelde geen seconde. Hij kocht de caravan over van de vorige eigenaars die behoefte hadden aan iets anders. Omdat de Transfosite tijdens de zomer nog meer zal groeien met onder andere een camping en een nieuw speelplein, zag hij zijn kans schoon om zo mee te genieten van de ‘booming business’ die Transfo zal worden.

Axelle: “Het is nu het moment om er iets mee te doen en hopelijk kunnen we zo heel wat kampeerders en jonge families aantrekken om naar ons terras te komen. Aan de vaart zal ook een bord staan met reclame zodat ook fietsers en wandelaars weten dat ze hier altijd eens kunnen pauzeren en een drankje nuttigen. We hopen dan ook dat ze dat massaal gaan doen, voor de rest zijn er immers niet veel mogelijkheden om langs de vaart iets te nuttigen.”

Kampen

Het zomerterras blijft van Duiktank maar het zal nauw samenwerken met Oenanthe, een natuursportorganisatie die tijdens de zomer kampen organiseert op zowel de Transfosite als in de Gavers in Harelbeke. De pop-upbar zal geopend zijn in het weekend maar groepen die deelnemen aan activiteiten van Oenanthe, zullen ook de kans krijgen om het terras in de week af te huren. Oenanthe organiseert verder ook avonturenzondagen waarvoor mensen vrij kunnen inschrijven en ze willen die mensen dan ook graag verwelkomen op het terras. Geen reden dus om na de activiteit meteen naar huis te gaan. Om de pop-upbar de persoonlijke Oenanthe-stempel te geven, zal de focus liggen op gezelligheid en samenzijn bij eerder zonnige funky muziek. Ook de prijzen zullen democratisch blijven. “De groepen en monitoren zullen wellicht heel wat dagen doorbrengen op het terras waardoor het vanzelf de eigenheid van Oenanthe zal krijgen”, aldus Axelle. Ook het feit dat Transfo een industriële site is, maakt dit een unieke locatie.

Drinkedin

Vorige week vrijdag stond de grote opening van 50 bar voor de deur met het evenement Drinkedin, een afterworkcafé. Na het werk een glaasje drinken op het terras om het weekend in te zetten met een happy hour. “We zijn ook van plan om in de vakanties enkele evenementen te organiseren die nu nog niet helemaal op punt staan. Denk maar aan een aperitiefconcert, een ‘afterwork’, maar ook mensen van buitenaf die iets willen organiseren, mogen bij ons aankloppen. Zolang het een dagevenement blijft en gezelligheid de prioriteit is”, vertelt Axelle.

Qua speciale aanbiedingen mogen we ons verwachten aan cocktails, mocktails maar ook speciale koffie zoals bijvoorbeeld een macchiato met speculoosmaak. Verder zal er wekelijks een taart van de week zijn om de hongerigen te spijzen. Op vrijdag wordt er tenslotte gewerkt met een lunch van 12 tot 14 uur. “De bedoeling is dat mensen bestellen doorheen de week bij Lekker Ann’ders. Geen traditionele gerechten maar wel de gezonde wereldkeuken. We gaan hier de meer alternatieve toer op, maar dat hoort dan ook bij ons”, besluit Axelle. (EDH)

50 bar is open op vrijdag, zaterdag en zondag tot oktober.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier