Drie jonge horecadieren bundelen kennis en creativiteit in pop-up Wild

Thijs Gelaude, Chaëlle Danneels en Hannes Desmedt in hun pop-up Wild. (gf)
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Op 28 november opent de pop-up gastronomische bar en restaurant Wild op het domein Guldenspoor langs de Leie. Het is een project van Catering Cachette met gastvrouw Chaëlle Danneels, sommelier Hannes Desmedt en chef Thijs Gelaude. “Wilde beleving en jacht zullen centraal staan”, klinkt het bij het drietal. De zaak is open tot eind december.

Geen winter zonder wild, zonder haardvuur en zonder wilde champignons. Wij houden van een stukje wild dat net geschoten is door de jager, heerlijke winterse truffels met risotto geserveerd in een grote Parmezaanse bol maar bovenal een gezellige sfeer.’ Binnen dat kader startten drie jonge ondernemers het pop-uprestaurant en bar Wild by Catering Cachette. “Een gastronomische beleving met vooral wildgerechten. We voorzien ook enkele klassiekers voor wie het minder wild wenst”, glimlachen zaakvoerders chef Thijs Gelaude (29), sommelier Hannes Desmedt (27) en gastvrouw Chaëlle Danneels (27).

“Het concept van Wild is iets waar we al een paar jaar aan denken, maar we vonden nooit de goede locatie of de tijd”, zegt Chaëlle, die mee de opstart deed van de Radisson Blu in Brugge. “Eens een zaak goed loopt, mis ik de uitdaging. Mijn man Thijs en ik zijn daarna begonnen met onze Catering Cachette. We mochten samen met Sergio Herman aan huis gaan koken en verzorgden ook een deel van We Can Dance. Zo deden we een pak ervaring op. We zijn er dan ook van overtuigd dat ook Wild zal aanslaan.”

Showcooking

Na de opleiding in Hotelschool Spermalie in Brugge deed Thijs Gelaude een culinaire rondreis bij onder meer tweesterrenrestaurant Bartholomeus, ‘t Zilte, Kommilfoo en driesterrenrestaurant Hertog Jan. Na een stage in Singapore en het uitbouwen van zijn eigen keuken in Restaurant Domaine de Cocagne in Zuid-Frankrijk startte hij Catering Cachette. “Ik ben gebeten door smaak en gepassioneerd door lokale topproducten. Ik hou van gastronomie met de nodige creativiteit”, aldus Thijs.

Een groentje kan je Hannes Desmedt al lang niet meer noemen. Hij genoot wijn- en drankenkennis aan Rhizo Kortrijk en werkte onder meer in de driesterrenzaken Hertog Jan en Hof van Cleve. In 2013 werd hij beste sherrysommelier in de internationale Copa Jerez in Spanje. Dit jaar won hij de prestigieuze Campari Negroni Competition met een eigen cocktailcreatie. Hannes behoort tot de beste bartenders en sommeliers van het land. Sinds een viertal jaar is hij zaakvoerder van Wine Blend en barmanager en mede-eigenaar van Harvey & Lewis Bar. Sinds kort maakt hij deel uit van het Catering Cachette-team. “De wijnkaart is met extra aandacht samengesteld. Zo hebben we enkele oudere jaargangen aan een schappelijke prijs. Ook een fles rode wijn van 12 liter, een Balthazar, die zorgt voor het showelement bij het showcooking”, verklapt hij. “We serveren ook niet-alcoholische cocktails. Mensen die geen alcohol drinken horen er ook bij.”

De zaak heeft een capaciteit van 35 couverts en ruimte voor evenementen tot 140 personen. Pop-up Wild by Catering Cachette aan de Ruitersweg 2 is open van donderdag 28 november tot en met 31 december en dat telkens open op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag vanaf 18.30 uur. Op vrijdag- en zondagmiddag opent Wild vanaf 12.30 uur.

(PVH/ foto PVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier