Drie handelaars lanceren steunplatform Comerse in Knokke-Heist

© gf
Redactie KW

Café des Nations, B2B Apartments en Boekhoudkantoor Centum hebben, met steun van de Raad Lokale Economie Knokke-Heist, de handen in mekaar geslagen. Ze komen met een platform waarmee je jouw favoriete lokale handelaar kan steunen.

Het is geen infoplatform, maar een ‘financiële tijdmachine’. Via de site www.comerse.be kan iedereen handelszaken steunen door waardebons aan te kopen die dan later kunnen gebruikt worden van zodra de handelszaken weer open zijn.

Het is duidelijk dat onze regio door de coronacrisis heel zwaar zal getroffen worden. Dit is een toeristische regio en er zijn momenteel simpel geen inkomsten. Op kantoor zijn we al een hele tijd bezig om aan de hand van de cijfers een gezondheidscoach te zijn voor al onze klanten”, aldus Nick Bullynck van kantoor Cenrum.

Virtueel shoppen

“We zijn de laatste weken direct de vaste kosten gaan accentueren en zijn samen met de klanten gaan kijken hoe we die zo goed mogelijk kunnen opvangen. We merken ook dat vooral die mentale gezondheid overal een duw aan het krijgen is. Daarom willen we een soort solidariteit op gang trekken en de paasvakantie toch, zij het enkel virtueel, op gang trekken door de mensen te laten shoppen. Op die manier geven de klanten aan hun favoriete handelszaken mee dat ze hen niet vergeten zijn en hebben die zaken nu al een beetje omzet. Het geeft een betere financiële en ook mentale weerbaarheid“.

Hulp in moeilijke tijden

“Vanaf zaterdag 4 april om 12 uur kan iedereen waardebonnen kopen van zijn favoriete handelszaken”, aldus Filip De Baets van B2B Apartments. “Elke handelaar kan zich wel vanaf nu inschrijven. Iedere waardebon kan verzilverd worden in de gekozen handelszaak of bedrijf. Deze bonnen hebben elk een unieke code en kunnen gebruikt worden als betaalmiddel. De bonnen hebben geen vervaldatum. Wij hopen met deze actie alle handelaars en bedrijven een mogelijkheid te bieden om een vooruitbetaalde cashflow te genereren in deze moeilijke tijd.

“Aan alle handelaars: schrijf jullie nu in via de site”, aldus Laura Byl van café Des Nations. “Aan alle klanten: koop en steun jullie handelaars vanaf 4 april.” (DM)

Voor meer informatie: Filip De Baets op 0468 408 408 of info@comerse.be en Nick Bullynck, 0495 79 39 87 of nick@centum.be

www.comerse.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier