Drankencentrale Reso in Ruddervoorde terug open

Op de foto zien we Steffan Reso, Nancy Reso, Didier Reso, Sofier Mortier en Tom Van Hulle. © GS
Redactie KW

Na vier jaar bouwperikelen is drankencentrale Reso terug open in de Sint-Elooistraat 107 in Ruddervoorde. Met een avond voor vrienden, familie en leveranciers op vrijdagavond ging de totaal nieuwe vestiging op zaterdag open voor het grote publiek. Alle gasten werden verwelkomd met een hapje en een drankje.

Drankenhandel Reso maakt onderdeel uit van de Prik & Tik drankenhandelgroep. “Hierdoor vind je bij ons een exclusief assortiment aan speciale bieren, wijnen, feestelijke bubbels, aperitieven, gins, aangepaste tonics en frisdranken. De nieuwe winkel is uitgebreid met 150 vierkante meter verkoopruimte en brengt de totale vestiging op iets meer dan 800 vierkante meter. Eveneens hebben we het assortiment aangepast en uitgebreid met een aantal nieuwe producten”, weet eigenaar Didier Reso te vertellen.

Vier jaar in Waardamme

Het is ongeveer vier jaar geleden dat de drankencentrale Reso verhuisde naar de Akkerstraat 1 in Waardamme om de gebouwen in de Sint-Elooistraat, waar Reso reeds 25 jaar gevestigd was, af te breken en te vervangen door een nieuwbouw. Dat het vier jaar zou duren vooraleer de winkel terug naar de Sint-Elooistraat zou komen, had de eigenaar Didier Reso nooit kunnen denken. Al bij de afbraak maakte de buur, steenkorven Kubric, bezwaar dat er een muur, die omgevallen was, onwettig afgebroken was en ook nadien bleven de bezwaren binnenstromen over de plannen; de nieuwe aansluitingen van elektriciteit en riolering, alles werd aangegrepen om de werken stil te leggen en te vertragen.

“Het grootste probleem was dat de zonnepanelen op het dak van de buur te weinig zon zouden krijgen als we de oorspronkelijke hoogte aanhielden. We hebben dat laten narekenen en daaruit bleek dat de hoogte van ons gebouw daarop geen invloed zou hebben. Maar de daarop volgende klachten hebben zeker meer dan twee jaar aangesleept en vertraging veroorzaakt. Het stilleggen van de bouwwerken is pas gestopt toen de wet in april van dit jaar veranderde en degene die bezwaar aangetekend vanaf dat moment ook verantwoordelijk is voor de kosten”, weet Didier Reso te vertellen.

“Dat was ook het moment waarop we met de nieuwbouw konden starten. Ondertussen hadden we al meer dan drie jaar bouwellende achter de rug, maar ook een kost van de huur van twee gebouwen, een in de Ter Luchtestraat waar de voorraad stond en een pand in de Akkerstraat in Waardamme waar de winkel gevestigd was.”

Aanhoudende burenruzie

Met de opening van de nieuwe vestiging van drankenhandel Reso is de burenruzie nog niet voorbij. ” Al jaren hebben we toegelaten dat de vijf parkings die eigendom zijn van Kubric, maar waarvan wij het vruchtgebruik hebben en die via een notariële acte beschreven staan als gemeenschappelijke parking, volgestapeld staan met stenen en steenkorven. Nu we terug open zijn zullen we onze rechten laten gelden en de ingenomen stapelplaatsen via gerechtelijke weg laten ontruimen en er terug parkeerplaatsen van de maken”, vertelt Didier Reso aan onze reporter.

“Onze buurman heeft ons vier jaar lang het leven zuur gemaakt zonder de impact op langere termijn te erkennen. Nu we terug open zijn is het onze beurt om te eisen waarop we recht hebben. De procedure hiervoor start reeds eerstdaags.”

Ondertussen hebben we ook vernomen dat een klacht is neergelegd tegen de architect van dienst wegens het neerleggen van onwettige plannen voor het gebouw.

(GST)

Meer info: www.drankenhandelreso.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier