Dorpscafé ‘Tuur Djès’ opnieuw open

Redactie KW

Op 1 juli 2007 startten Marieke Stubbe en Willy Baelen opnieuw met de uitbating van dorpscafé ‘Tuur Djès’. Tot groot plezier van hun cliënteel.

“In 2007 was er een groot gebrek aan een dorpscafé. Het openen van Tuur Djès -de naam van een Beauvoords filosoof- was dus een goede beslissing. We zaten meteen stampvol”, zegt Marieke. “Door het gezin een aantal extra professionele activiteiten hebben we dat hoofdstuk anderhalf jaar geleden afgesloten.” Maar na verloop van tijd misten Marieke en Willy hun klanten en het café meer en meer. “Het is misschien een cliché; maar je weet maar wat je mist als het er niet meer is. Toen we opnieuw het werk aanvatten op 1 januari van dit jaar was het een enthousiast en hartelijk weerzien van de klanten van toen. Voor Willy is het openhouden van het café nu zijn hoofdberoep. Ikzelf oefen nog steeds mijn job uit als lerares in het buitengewoon onderwijs”, vertelt Marieke.

50 biersoorten

Het dorpscafé staat bekend om Marieke’s huisgemaakte Picon en hun grote aanbod biersoorten. ” We bieden ook ‘knabbeltjes’ aan, zoals een bordje kaas. Binnekort wordt dit uitgebreid met streekproducten zoals ‘paté van te boere’, hoofdvlees en rilette. Voor onze vegetarische klanten zijn we nog op zoek naar ‘speciale’ hapjes”, zegt ze gemotiveerd.

De toekomst zal uitwijzen wat er nog allemaal zal veranderen bij Tuur Djès. Ondertussen kunnen klanten zich al amuseren met enkele gezelschapsspelen. Er zijn ook plannen om er bands te laten optreden. Info: Dorpscafé ‘Tuur Djès’, Gouden Hoofdstraat 42, Beauvoorde. Dagelijks geopend van 11 tot 23 uur. Woensdag is hun sluitigsdag en op donderdag openen ze pas om 14 uur.

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Wekelijks Nieuws Kust

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.