Dolle Dagen geven een enorme boost aan lokale handelaars

© EG
© EG
Redactie KW

Eindelijk. Het was zowat het meest gehoorde woord sinds vrijdag en tijdens het weekend in de Ieperse binnenstad. Eindelijk is het einde in zicht en ligt het ‘Rijk der Vrijheid’ binnen handbereik. We mogen opnieuw dagdromen en onze agenda rijkelijk invullen met activiteiten. En daar horen zeker de Dolle Dagen bij.

“We hebben uiteraard geen enkel idee hoeveel mensen er tijdens de Dolle Dagen in Ieper zullen rondlopen, maar op het eerste gezicht zullen het er heel veel zijn”, vertelt Diego Desmadryl, schepen voor Economie. “Na één jaar in de koelkast door die vervelende corona, herleeft de lokale economie. Onder meer door de Dolle Dagen, en daar zijn we heel tevreden mee.

Zaterdag waren de Dolle Dagen al een groot succes, maar zondag wordt het wellicht nog beter. Het is geen echte overrompeling, maar wel druk. De bezoekers houden zich aan de mondmaskerplicht en dat kunnen we alleen maar appreciëren. De Dolle Dagen trekken de bezoekers aan, maar zijn uiteraard ook goed voor de lokale handelaars. Ze geven die mensen een boost die ze echt nodig hebben, en daar zijn we als stad heel gelukkig mee. Als het positief is, mag het ook gezegd worden.”

In de Ieperse binnenstad zijn vrijdag de Dolle Dagen begonnen en tot maandag kan je gezellig en voordelig winkelen, enkele weken voor de start van de officiële soldenperiode. De terrasjes zitten overvol en op de Grote Markt vindt een manche van het Belgisch Kampioenschap Beachvolley plaats. De Ieperse duikclub Fun Divers is opnieuw van de partij en staat er met een stand van 200 m² met een groot zwembad. Wie zin heeft, kan er een gratis duikinitiatie krijgen.

De passage tussen de Boterstraat en de Grote Markt is door de aan gang zijnde werken wat moeilijker, maar de mensen hebben daar alle begrip voor. “Ieper herleeft, en dat is een stap in de goede richting voor de lokale handelaars en voor de bezoekers”, besluit schepen Diego Desmadryl, die zich zaterdag ook aan een duikje in het zwembad van de Fun Divers waagde.

(EG)

In de centrumstraten was het bij momenten heel erg druk. (Foto EG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier