D’Okkernote laat je ook thuis een restaurantgevoel beleven

De coronacrisis blijft maar duren en de cafés en restaurants moeten weer de deuren sluiten. Vele restaurants pakken echter uit met een takeaway of levering aan huis. We testen er de komende weken enkele uit. Deze week het Waregemse restaurant D’Okkernote.

Zaakvoerder Niek Bossuyt kwam het gerecht afleveren. © EC

Restaurant D’Okkernote in de Kruishoutemseweg wordt al sinds 1996 uitgebaat door dezelfde eigenaars. Nicole Van Assche, Filiep Bossuyt en Niek Bossuyt baten het restaurant momenteel al bijna 25 jaar uit. “Voor onze 25ste verjaardag hopen we nog altijd iets speciaals te doen ook al zien we het momenteel somber in”, vertelt Niek Bossuyt. “Het is nog een jaar vooraleer we dit jubileum kunnen vieren dus er kan nog veel veranderen.”

Bij D’Okkernote kan je tijdens de lockdown terecht voor verschillende afhaalmenu’s. “Het is iets wat we in de eerste lockdown ook gedaan hebben”, zegt Niek. “Het is voor ons heel belangrijk dat we dit blijven doen want zo kunnen we uit de kosten geraken. Ons doel dat we voor ogen hebben is de mensen goed bedienen. We hopen dat de klanten ons restaurant zullen blijven herinneren en dat ze later eens terugkomen als heel deze situatie achter de rug is.

Zelf in quarantaine

Het concept slaat bij de klanten van D’Okkernote aan wat voor een opluchting zorgt bij de zaakvoerders. “Ons concept scoort goed bij onze klanten want dit zagen we al in de periode tussen de twee lockdowns” , zegt zaakvoerder Niek Bossuyt. “Er kwamen toen veel mensen langs die ons vertelden dat we goed bezig waren. We hopen natuurlijk dat dit weer zo zal zijn.”

D'Okkernote laat je ook thuis een restaurantgevoel beleven
© EC

Een nadeel momenteel is dat de uitbaters zichzelf in quarantaine geplaatst hebben doordat ze in contact kwamen met een persoon die besmet is met het virus. “We zitten tot en met 10 november in quarantaine om alle risico op verdere besmettingen te voorkomen. Mensen kunnen dit weekend spijtig genoeg niet bij ons terecht om maaltijden af te halen, maar vanaf 11 november zullen we er weer staan om iedereen te bedienen”, sluit Niek af.

We testten de takeaway van D’Okkernote uit. Het restaurantgevoel overheerste meteen na de eerste hap. Je krijgt onmiddellijk het gevoel dat je deze maaltijd in het restaurant opeet. Voldoende frietjes, ribbetjes en stoofvlees zaten er in ons takeawaymenu. Daarnaast word je ook nog eens verwend met een fles roséwijn van het merk Maison Virginie. Mocht je geen mayonaise of pickles in huis hebben dan moet je je geen zorgen maken want dit zit allemaal in de stevige witte zak die restaurant D’Okkernote je meegeeft. Het was een lekkere maaltijd waarbij je een echtrestaurant gevoel verkreeg.

(EC)

Restaurant D’Okkernote, Kruishoutemseweg 84. Bestellen via 056 61 00 11 of info@okkernote.be of via een bericht naar Facebookpagina.

Een volledige lijst kan je raadplegen op kw.be/afhaal

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.