Doek valt na ruim 140 jaar over Damman-Croes, 50 jobs sneuvelen

Na een bestaan van meer dan 140 jaar, valt het doek over betoncentrale Damman-Croes. Door dit faillissement zijn meer dan vijftig mensen hun job kwijt.


Vandaag heeft de rechtbank het doek laten vallen over de firma Damman-Croes in Roeselare. De betoncentrale bestond inmiddels al meer dan honderd veertig jaar.

De firma specialiseerde zich in het maken van betonmenginstallaties. “De faling van het bedrijf was niet enkel het gevolg van de economische toestand, maar ook door foute keuzes door de raad van beheer”, zegt Olaf Minne, secretaris van ACV-CSC Metea.

“De werknemers hebben sedert december 2014 geen loon meer ontvangen en kregen ook gen eindejaarspremie. Dit ondanks de herhaaldelijke ingebrekestellingen aan het adres van de werkgever en ondanks de beloftes dat de achterstallige lonen en vergoedingen zouden worden betaald. De werknemers zullen nu minstens een jaar moeten wachten op een gedeelte van hun achterstallig loon. Een deel wordt gelukkig nog uitbetaald door het Fonds sluiting ondernemingen”, aldus Olaf Minne.

Door de sluiting verliezen meer dan 50 mensen hun job.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.