Directeur Waregem Expo Chris Baert werkt nu in woonzorgcentrum De Meers

Ook Waregem Expo deelt in de coronaklappen, de normale bedrijvigheid werd tot bijna nul herleid. Een sporadische activiteit kon nog net na de eerste lockdown maar nu is alles opnieuw on hold gezet. Directeur Chris Baert kan echter niet stilzitten en werkt zeker al tot eind februari in woonzorgcentrum De Meers. Hij helpt er zorg- en verpleegkundigen bij hun dagelijkse taken.

Eten opdienen voor de bewoners is één van de taken van Chris Baert. (foto PP)
Eten opdienen voor de bewoners is één van de taken van Chris Baert. (foto PP)

Chris (49) is een geboren en getogen Waregemnaar en is getrouwd met Sofie Demeyer (45). Ze wonen samen met hun dochters Emma (20) en Sofie (17) in de Nachtegaallaan. Hij studeerde hout en bouw en preventieadvies. Chris werkte als preventie-adviseur bij Unilin en was een tijd zaakvoerder van Bodyfarm. Toen al zat organiseren in zijn bloed. Sinds 2011 is hij directeur van Waregem Expo. In datzelfde jaar richtte hij het evenementenbureau Fairs en Events op.

Warm nest

“Sinds begin november werd het duidelijk dat alle bedrijvigheid in Waregem Expo voor onbepaalde tijd wordt geannuleerd”, betreurt Chris. “Tijdens de donkere wintermaanden niks doen, is echter niet aan mij besteed. Via sociale media kwam ik te weten dat er een vacature was voor logistiek medewerker in het woonzorgcentrum De Meers.

Ik solliciteerde en was niet weinig blij dat de taak erin bestond om de zorg- en verpleegkundigen bij te staan. Na een intern gesprek mocht ik onmiddellijk aan de slag. Ik heb er nog geen seconde spijt van gehad.”

De dagtaak van Chris is zeer gevarieerd. Naast het op- en afdienen van het ontbijt, de soep, de koffie en het middag- en avondmaal, helpt hij bijvoorbeeld ook bij het opmaken van de bedden.

“Ik weet nu al wat een treklaken is”, lacht hij. “Ik ben zeer tevreden mijn steentje te kunnen bijdragen bij het welzijn van de hulpbehoevende bewoners. Een fantastische ervaring. En zeggen dat ik hier vroeger elke dag tot viermaal passeerde en nog nooit eens was binnen geweest. In De Meers overheerst een fantastisch gevoel. Het is een warm nest voor iedereen. Ik heb enorm veel waardering voor al het personeel. Er heerst een ongelooflijke collegialiteit en er is een zeer goede mix van jong en minder jong, van ervaring en nieuw enthousiasme. Het sociale aspect van werken met mensen spreekt me sterk aan.”

In functie van zijn taken werkt Chris van 8 tot 12 uur en van 14 tot 17.30 uur. “Best wel lang van thuis weg”, beaamt hij. “Het joviale contact met de bewoners doet dit echter teniet. Een glimlach op hun gezicht toveren is een kleine moeite, kost geen geld en is gewoon de max. Naast de goede verzorging valt hier ook vooral op dat iedereen een luisterend oor heeft voor elkaar. De bewoners worden uit hun isolement gehaald en maken allen deel uit van een mooie en vooral aangename samenleving.” (Philippe Peers)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.