Dinsdagmarkt in Bredene even afgesloten door grote drukte

© (Foto JRO)
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

De wekelijkse openbare markt in de Kapelstraat in Bredene werd dinsdag even afgesloten door de grote drukte. “Na een klein half uur kon de markt terug zijn gewone gang gaan”, stelt eerste schepen Erwin Feys (S.pa).

De markt op dinsdag wordt telkens drukbezocht door de vele toeristen die op de campings vertoeven in de buurt. In coronatijden is dat echter niet anders. Afgelopen dinsdag werd het even te druk op de markt waardoor er ingegrepen moest worden. “Tussen 10 uur en 11 uur was het op de koppen lopen op de markt”, vertelt eerste schepen Erwin Feys. “Daardoor moesten we ingrijpen en de markt even afsluiten. De wachtrijen werden te lang en de nodige afstand kon niet meer gerespecteerd worden. Daarom hebben we de markt even moeten afsluiten voor nieuwe bezoekers. Na een klein half uur konden we de markt terug openen en verliep alles vrij normaal.”

Maandag werd nog bekend gemaakt dat het verplicht is om een mondmasker te dragen op de markten van dinsdag en op de avondmarkten in Bredene. “Wie geen mondmasker bij heeft kan de markt niet op”, staat er te lezen op de Facebookpagina van burgemeester Steve Vandenberghe (S.pa). “Zowel de mensen van de organisatie, het social distance team als de lokale politie zullen erop toezien dat deze verplichting wordt nageleefd. Voor kinderen jonger dan twaalf jaar geldt geen mondmaskerplicht. De lopende maatregelen blijven gelden. Zo is er een gescheiden in- en uitgang, is er een looprichting van kracht en moeten de handen ontsmet worden.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.