Dineren in de Brusselse lucht bij 14 sterrenchefs (waarvan één West-Vlaming)

Redactie KW

Van 8 tot 18 juni vindt de zesde editie van ‘Dinner in the Sky’ plaats in Brussel. Tegenover de triomfboog van het Jubelpark serveren elke dag twee sterrenchefs de maaltijd op een platform dat 50 meter hoog getakeld wordt.

Dagelijks gaan twee platforms de lucht in, goed voor 44 plaatsen in totaal. Elke sterrenchef zal zelf zijn 22 gasten een vijfgangenmenu voorschotelen gedurende de lunch of een van de twee dinners. Bij die chefs is ook één West-Vlaming : Filip Claeys van De Jonkman.

Teken present dit jaar: Yves Mattagne (Sea Grill **), Lionel Rigolet (Comme chez Soi **), Pascal Devalkeneer (Chalet de la Forêt **), Bart De Pooter (De Pastorale **), Pierre Résimont (l’Eau Vive **), Viki Geunes (‘t Zilte **), Filip Claeys (De Jonkman **), David Martin (La Paix *), Giovanni Bruno (Senzanome *), Luigi Ciciriello (La Truffe Noire *), Isabelle Arpin, Alexandre Dionisio (Villa in the Sky *), Franco Spinelli (San Daniele *) en Karen Torosyan (Bozar Brasserie *).

Dinner in the Sky werd in 2006 bedacht door The Fungroup uit Zonhoven. Het concept heeft zich intussen verspreid naar zestig landen, met recentelijk nog Maleisië, Malta en Bahrein. Sinds 2012 vindt er jaarlijks een editie plaats in Brussel, in samenwerking met de stad en VisitBrussels.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier