Dieter De Clercq stopt na een jaar met restaurant Split

Dieter De Clercq dook eerder op in onze interviewreeks De Leiegesprekken. © a-KDS
Olaf Verhaeghe

Dieter De Clercq, zaakvoerder van Café 56 en trekker van tal van andere horecazaken en evenementen, stopt met zijn restaurant Split aan de verlaagde Leieboorden in Kortrijk. “De combinatie met het café is niet te onderschatten”, stelt hij.

Een jaar geleden schoot Split, een restaurant waar foodsharing centraal staat, uit de startblokken aan de verlaagde Leieboorden in Kortrijk. Dieter De Clercq, die eerder succes had met Café 56 maar ook met zomerbar Nuba-R en afgelopen winter met Sibäria (zaken die hij runde met medevennoten, red.) vond aan de oevers van de Leie de ideale locatie voor het hippe concept. Donderdag kondigde hij via Facebook aan te stoppen bij Split.

“Ik ben jullie allemaal heel dankbaar voor de talrijke opkomst en de fijne reacties”, zo klinkt het. “Het dagdagelijkse runnen met Café 56 is een niet te onderschatten combinatie. Graag leg ik mijn focus weer op mijn familie, vrienden, het café en nu en dan een stevig projectje.”

Dieter gaat wel op zoek naar een opvolger. “Met een prachtig interieur door MarkInt, een unieke ligging aan de verlaagde Leieboorden en een fantastisch cliënteel, laat ik met veel overtuiging Split volledig uitgerust en instapklaar over“, schrijft hij. Wie interesse heeft om het restaurant over te nemen, neemt best contact op met management@bvbabugattis.be.

In de zomer van 2017 was Dieter De Clercq een van onze gesprekspartners in de reeks Leiegesprekken. Toen sprak hij over zijn toekomstplannen: “Ik tap nog heel graag pintjes, maar ik wil veel meer.”

Dieterhttps://www.facebook.com/dieter.declercq1https://www.facebook.comFacebook1198

Beste vrienden,
Beste klanten,

Weloverwogen stopt het prachtige verhaal “Split” voor mij binnenkort. Ik ben jullie allen heel dankbaar voor jullie talrijke opkomst én fijne reacties. Het dagdagelijkse runnen met Café 56 is een niet te onderschatten combinatie. Graag leg ik mijn focus weer op mijn familie, vrienden, ‘t café en nu en dan een stevig projectje 😉

Met een prachtig interieur door MarkInt, een unieke ligging aan de Verlaagde Leieboorden en een fantastisch cliënteel laat ik met veel overtuiging Split volledig uitgerust & instapklaar over.

Interesse? Management@bvbabugattis.be

Allez, ge weet wat ze zeggen hè: Sharen is caren ☺️

Geplaatst door Dieter De Clercq op Donderdag 11 april 2019

video1.0https://www.facebook.com/dieter.declercq1/videos/10215929598125281/500

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier