Een jaar geleden schoot Split, een restaurant waar foodsharing centraal staat, uit de startblokken aan de verlaagde Leieboorden in Kortrijk. Dieter De Clercq, die eerder succes had met Café 56 maar ook met zomerbar Nuba-R en afgelopen winter met Sibäria ...

Een jaar geleden schoot Split, een restaurant waar foodsharing centraal staat, uit de startblokken aan de verlaagde Leieboorden in Kortrijk. Dieter De Clercq, die eerder succes had met Café 56 maar ook met zomerbar Nuba-R en afgelopen winter met Sibäria (zaken die hij runde met medevennoten, red.) vond aan de oevers van de Leie de ideale locatie voor het hippe concept. Donderdag kondigde hij via Facebook aan te stoppen bij Split."Ik ben jullie allemaal heel dankbaar voor de talrijke opkomst en de fijne reacties", zo klinkt het. "Het dagdagelijkse runnen met Café 56 is een niet te onderschatten combinatie. Graag leg ik mijn focus weer op mijn familie, vrienden, het café en nu en dan een stevig projectje." Dieter gaat wel op zoek naar een opvolger. "Met een prachtig interieur door MarkInt, een unieke ligging aan de verlaagde Leieboorden en een fantastisch cliënteel, laat ik met veel overtuiging Split volledig uitgerust en instapklaar over", schrijft hij. Wie interesse heeft om het restaurant over te nemen, neemt best contact op met management@bvbabugattis.be.