https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Didier en Marie-Anne blazen bakkerij Prestige in Izegem nieuw leven in

© Frank Meurisse
Wouter Vander Stricht

Het centrum heeft er opnieuw een bakkerij bij. Op zaterdag 2 oktober gaat bakkerij Prestige in de Roeselaarsestraat weer open. Didier Deleersnyder en Marie-Anne Vervisch zetten hun schouders onder de zaak.

Didier Deleersnyder (52) en Marie-Anne Vervisch (51) wonen sinds kort boven de bakkerij in de Roeselaarsestraat 88 in Izegem. “Toch wel een aanpassing”, zegt Marie-Anne. “Ik ben van Moorsele afkomstig, waar mijn ouders een zaak hadden en ik al vroeg het klappen van de zweep leerde. De jongste 25 jaar woonde ik in Bissegem. Maar ondertussen hebben we hier al onze draai gevonden.”

Didier Deleersnyder is afkomstig van Rumbeke. “Ik kende Izegem al wat beter natuurlijk.” Didier is bakker, had een tijdje een eigen zaak, maar werkte daarna vooral in loondienst. “Maar tijdens de coronalockdowns groeide bij ons het idee om toch zelf weer een zaak op te starten. We gingen op zoek naar een zaak die over te nemen was en kwamen hier in Izegem terecht. Hier kan men nog een bakker in het centrum gebruiken.”

Opening op 2 oktober

Marie-Anne gaf haar werk bij I-Mens Kortrijk op. “Ik heb 17 jaar met plezier in de zorg gewerkt, maar nu staan we dus voor een andere uitdaging.”

Echte specialiteiten om mee uit te pakken heeft Didier niet. “Maar alles wordt hier vers in eigen huis bereid. We werken ook met zuurdesem bij onze bereidingen. Van brood tot koffiekoeken over gebak tot taart. Je zal hier alles kunnen krijgen.”

De opening is voorzien voor zaterdag 2 oktober. “En dat is net Dag van de Klant”, merkt Marie-Anne op. “Die dag zullen de klanten dus ook een geschenkje krijgen, maar we willen straks ook iedere zaterdag uitpakken met een actie. Die zullen we aankondigen via onze website die nog in de maak is en via Facebook. Wie hier brood komt kopen, kan ook sparen met een stempelkaart.”

Weer warme bakkerij

De bakkerij stond dik twee jaar opgesloten. “Aan de winkel zelf hebben we niet veel moeten veranderen. Maar aangezien het hier vroeger een koude bakkerij was, hebben we wel heel wat moeten investeren in de oven en andere apparatuur.”

De bakkerij zal op woensdag en donderdag gesloten zijn. “Op de andere dagen zijn we telkens vanaf 6.30 uur op. We sluiten om 18.30 uur, behalve op zondag waar we al om 16.30 uur de deuren dichtdoen.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.