Deze 36 vakantie-adressen krijgen centen van de Vlaamse regering

Weyts wil Vlaanderen op de kaart zetten als aantrekkelijke toeristische bestemming voor families uit de hele wereld © GF
Redactie KW

De overheid geeft investeert in totaal 395.343 euro in West-Vlaamse logiesinfrastructuur.

Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts investeert via Toerisme Vlaanderen in betere infrastructuur voor logies. Weyts focust gericht op structurele verbeteringen, zoals toegankelijk sanitair en kindvriendelijke voorzieningen. Weyts wil Vlaanderen verder uitbouwen en promoten als een kwaliteitsvolle en toegankelijke bestemming, waar iedereen terecht kan voor een deugddoende vakantie.

Weyts steunt investeringen in modern sanitair, dat ook toegankelijk is voor mensen met een beperking. “Elke Vlaming, ook wie een beperking heeft, moet in eigen land op vakantie kunnen gaan”, vindt Weyts. “Ik wil dat iedereen kan kiezen uit een kwalitatief logiesaanbod”.

Een andere focus is kindvriendlijkheid. Weyts wil Vlaanderen op de kaart zetten als aantrekkelijke toeristische bestemming voor families uit de hele wereld. Kindvriendelijke voorzieningen, die bijvoorbeeld sport en spel op maat van jongeren aanbieden, kunnen daarbij helpen. “Met gerichte investeringen kunnen we een verschil maken”, besluit Weyts.