Devos-Capoen gaat samen met Van Mossel Automotive

Sophie Devos, Thomas Devos, Els Capoen, Eric Berkhof, Koen Claesen en Johan Devos.© gf
Sophie Devos, Thomas Devos, Els Capoen, Eric Berkhof, Koen Claesen en Johan Devos.© gf
Peter Soete

De familie Devos-Capoen gaat een joint venture aan met Van Mossel Automotive Groep, met Belgisch hoofdkantoor in Antwerpen. Van Mossel neemt een belang van 50 procent in het bedrijf Devos-Capoen.

Het familiebedrijf Devos-Capoen werd opgericht in 1988 door Johan Devos en Els Capoen in Poperinge. Het bedrijf begon als erkend Renault-dealer, later kwam daar het merk Dacia bij. Devos-Capoen heeft drie Renault-vestigingen in Kuurne, Roeselare en Menen, drie Dacia-vestigingen in Kortrijk, Roeselare en Menen en een Occasiecenter in Kuurne.

De Van Mossel Automotive Groep is in ruim 70 jaar tijd uitgegroeid tot een topspeler binnen de automotive van Nederland. In België was Van Mossel vooral actief met leasingactiviteiten. Begin 2019 startte het overnameoffensief van dealerbedrijven. In totaal telt Van Mossel Automotive Groep bijna 300 vestigingen in Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk en Duitsland.

Vertrouwde gezichten

“De constant evoluerende markt vergt veel van een organisatie”, zegt Johan Devos. “Na uitgebreide gesprekken kwamen we tot de conclusie dat de samenwerking met Van Mossel onze organisatie enkel ten goede komt. Afgezien van de naam, Van Mossel Devos-Capoen, verandert er weinig. Klanten kunnen nog altijd bij onze vertrouwde gezichten terecht en krijgen de persoonlijke aandacht en service krijgen die ze gewend zijn.”

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.