Derde generatie bouwt met vernieuwde Versmarkt Delva in Veurne aan de toekomst

© MVO
Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte Journaliste Het Wekelijks Nieuws

Op woensdag 8 juli opent eigenaar Bram Delva (35) een gloednieuwe foodmarket in de volledig vernieuwde winkel van familiebedrijf Versmarkt Delva. Met een winkeloppervlakte van 330 vierkante meter is de nieuwe zaak dubbel zo groot als de vorige.

Bram Delva en zijn vrouw Charlotte Himpe laten met deze investering een nieuwe wind door de Versmarkt waaien en leggen het accent op verse en kwaliteitsvolle producten met een gezonde toets. Vijf maanden werden de klanten geholpen in de pop-upwinkel naast de oorspronkelijke zaak. Het oude winkelgedeelte ging in februari volledig tegen de vlakte en maakte zo plaats voor de Versmarkt van de toekomst.

Salad Bar

Meer dan ooit ligt de focus bij de nieuwe Versmarkt op versheid en kwaliteit. “We werken ook nauw samen met heel wat lokale handelaars”, klinkt het bij de ondernemers. “Het pronkstuk van onze vernieuwde winkel is ongetwijfeld de centrale Salad Bar, waar klanten versgemaakte slaatjes kunnen bestellen. Daarnaast vult een indrukwekkende rijpingskast de ruimte. Ook de Healthy Bar is een aanwinst, met een ruim assortiment aan gezonde ontbijtproducten en snacks zoals yoghurtbowls, huisgemaakte smoothies en fruitsalades. We merken dat alsmaar meer klanten bewuster omgaan met voeding, als detailhandelaar is het ondenkbaar die boot te missen. We bieden ook heel wat nieuwe vleessoorten aan, maar de focus ligt ook op dagverse groenten, fruit en krakend vers brood. Het diverse kaas- en charcuterie-assortiment is met 30 procent uitgebreid, waaronder een aantal trendy merken.”

Twee miljoen euro

Bram en Charlotte Delva zijn de derde generatie van het familiebedrijf. Grootvader Frans Delva startte de zaak in 1976, toen nog een slachthuis en versnijderij. In 1981 nam Hugo, de vader van Bram, de zaak over, samen met zijn neef Fernand Vandevelde. In 1993 verhuisde team Delva naar de Albert I-laan waar het koppel Versmarkt Delva in 2012 overnam. Aan deze investering hangt een prijskaartje van twee miljoen euro.

Op 10 en 11 juli is er een feestelijk openingsweekend met enkele randactiviteiten en proevertjes, rekening houdende met de coronamaatregelen.

Versmarkt Delva, Albert I laan 17, 8630 Veurne – open maandag – vrijdag 08.30-18.30 uur en zaterdag 08.30-18.00 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier