Deputatie keurt aanvraag voor 85.000 slachtkippen goed

Redactie KW

De deputatie heeft de aanvraag voor een milieuvergunning van een kwekerij voor 85.000 slachtkippen bijna helemaal op het einde van de Oude Beselarestraat in Kruiseke goedgekeurd. Het stadsbestuur ontving die beslissing inmiddels.

De kippenkwekerij komt op de boerderij van Abel Desaele (65). De jonge Brecht Verstraete (24)uit Nieuwkerke wil er enkele stallen achteraan slopen en vervangen door twee nieuwe pluimveestallen. Hiervoor werd in oktober zowel een milieu- als een bouwvergunning aangevraagd. Zoals wettelijk bepaald, liep er gedurende dertig dagen een openbaar onderzoek. In die periode kon iedereen bezwaar indienen. Er werden door omwonenden bij de stad elf individuele schriftelijke bezwaarschriften en mondelinge opmerkingen ingediend. Een actiecomité is er niet.

Eerder gaf het schepencollege een negatief advies en vroeg de deputatie voorwaarden op te leggen. Zoals de installatie van een luchtwasser. “Er is daarvan blijkbaar niks weerhouden”, reageert schepen Ann Degroote (Open VLD). “De beslissing van de deputatie gaan we bespreken op het volgend schepencollege.”

Een bouwvergunning werd eerder al afgeleverd door de stad.

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier