"Dat gaat van Engels ontbijt met worst en een Egg Benedict met gepocheerd ei tot eieren met spek, een broodje kaas, croissant of gewoon een muffin. We vertalen de Engelse en andere ontbijtculturen naar een Bel...

"Dat gaat van Engels ontbijt met worst en een Egg Benedict met gepocheerd ei tot eieren met spek, een broodje kaas, croissant of gewoon een muffin. We vertalen de Engelse en andere ontbijtculturen naar een Belgische smaak", zegt Erik. "We hebben in Nieuw-Zeeland leren werken met koffie en de koffiecultuur nog meer ontdekt. Het gaat ook over hun manier van denken", vult Elke aan. Beiden zijn barista en komen over van Viva Sara Kaffée. "Een perfecte leerschool. Koffie is een passie geworden en we hadden heel erg zin ons eigen ding te doen. We hebben filterkoffie en expresso. We zullen ook koffie met de hand opgieten aan tafel. We hebben onze eigen filter uit Japan. Alles is biologisch afbreekbaar." Erik gaat prat op zijn nieuwe koffiemachine. "We zijn de allereerste in België die een Slayer toestel gebruiken. Je kan er koffie op maat mee maken."Behalve ontbijten kan er ook geluncht of gebruncht worden. De zaak is open van 8.30 tot 15 uur. "Daarna neemt Brecht over met zijn café. Onze keuken is open tot 17 uur." (Peter Van Herzeele)