Deceuninck ziet omzet en winst fors toenemen tijdens eerste jaarhelft

Pvc-profielenfabrikant Deceuninck heeft zijn omzet met 18,1 procent zien toenemen tijdens het eerste semester, tot 312,1 miljoen euro.

© BELGA

De ebitda (winst voor interesten, belastingen, afschrijvingen en waardeverminderingen) steeg met 78,9 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder, tot 27,2 miljoen euro. De nettowinst nam toe van 0,4 miljoen euro tot 4,7 miljoen euro. Dat heeft Deceuninck woensdagochtend bekendgemaakt.

Analisten gepolst door Bloomberg hadden gerekend op een omzet van 309,5 miljoen euro en ebitda van 20,2 miljoen euro. Voor 2015 blijft Deceuninck voorzichtig optimistisch. “De bouw- en renovatieactiviteit in Europa blijft broos door een matig economisch klimaat”, klinkt het. Het bedrijf blijft uitgaan van een verdere groei van de nettowinst.

“Toenemende positieve signalen uit de markt in West-Europa, een onafgebroken goede prestatie in de VS en de normalisering van de toeleveringssituatie voor grondstoffen zorgen ervoor dat we optimistischer zijn dan bij het begin van het jaar”, aldus CEO Tom Debusschere.

“De VS blijft groeien met dubbele cijfers. De volumes in Turkije bleven stabiel, terwijl we marktaandeel wonnen. De omzet in Rusland is substantieel gedaald door de devaluatie van de roebel en de impact van de sancties op het consumentenvertrouwen en de bouwactiviteit”, zegt Debusschere.

Deceuninck versnelt ook de integratie van Pimapen in Turkije. De productie van de Pimapenraamprofielen zal vanaf begin 2016 worden ondergebracht in de fabriek in Kocaeli. De voorbereidingen voor de bouw van de nieuwe productiesite in Menemen nabij Izmir vorderen volgens Debusschere goed.

(BELGA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.