Deceuninck blijft op groeikoers

© BELGA
Redactie KW

Pvc-profielenfabrikant Deceuninck is in het eerste semester op groeikoers gebleven, al stonden de marges onder druk door hogere grondstoffenprijzen en negatieve wisselkoerseffecten. Prijsverhogingen konden die effecten grotendeels compenseren.

Deceuninck boekte in de eerste zes maanden van het jaar een omzet van 338,7 miljoen euro, 2,6 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Vooral in de Verenigde Staten en Centraal-Europa deed het bedrijf goede zaken. De rebitda (recurrente winst voor interesten, belastingen, afschrijvingen en waardeverminderingen) steeg met 0,6 procent tot 32,7 miljoen euro. De nettowinst ging wel fors lager, tot 8,2 miljoen euro. Maar de nettowinst van 13,1 miljoen euro een jaar geleden was gedeeltelijk te danken aan eenmalige inkomsten.

De pvc-profielenfabrikant uit Hooglede-Gits mikt in de tweede helft van het jaar op verdere groei, maar blijft ook tegenwind verwachten van hogere grondstofprijzen en ongunstige wisselkoersbewegingen. “We blijven de nodige acties nemen die naar verwachting op termijn de marges zullen herstellen“, zo staat in een persbericht. Een nieuwe fabriek in Colombia zou eind dit jaar operationeel moeten zijn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier