De zomer van de West-Vlaamse gin

Bert Vanden Berghe

Een hele zomer lang focust KW.be zich op de West-Vlaamse gin. Elke week stellen we enkele gins van eigen bodem voor.

Gin blijft ook deze zomer een populair drankje. Onze redactie stelde een lijst samen van gins die hun oorsprong vinden in onze provincie en stelt die tijdens de zomermaanden, van begin juli tot eind augustus voor op onze website.

Wist je bijvoorbeeld dat Aduro Gin van de twee broers Ruben en Thomas De Ruyck een nieuwe variant heeft met de heetste peper ter wereld? Of dat dakwerker Yuri Demeyer uit Pittem een gin heeft gecreëerd met een knipoog naar Zotte Maandag? En wist je dat Ginius van Frederik Van Duüren uit Oostduinkerke in de prijzen viel in San Francisco? Of dat het populaire Copperhead roots heeft in Kortrijk?

Exclusief in The Jane

En dan heb je nog Bert Bruyneel uit Ingooigem die onder meer D.R.K.N.S.S. gemaakt heeft, de gin die exclusief te verkrijgen is in The Jane van Sergio Herman. En wat dacht u van Kristof Marrannes uit Zedelgem, een sterrenchef die een gin maakt op basis van… kreeften? En dan is er nog Tomato Gin. Of Churchill’s Gin, van de mensen die eerder al een tabaksbier maakten? En dan hebben we het nog niet over klinkende namen als Meyer’s, The Message Exclusive Gin, Blind Tiger, Bruut, X-Gin en Pure Gin.

De zomer van de West-Vlaamse gin

U leest het: één voor één boeiende verhalen. Dus neem de hele zomer lang een kijkje op onze website of KW.be/gin. Alle verhalen worden nadien aangevuld met exclusieve content, van unieke tips en tricks tot bekende West-Vlamingen over hun passie voor gin, en in een digitaal magazine gegoten dat eind augustus via de website beschikbaar is.

Volg de reeks op www.kw.be/gin

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.