De Wonderlamp is veilig heropend: “Het is hier nog steeds even plezant”

Zaakvoerders Francis Dekeyzer, Eline Dejonghe en zoontje Alexis. © BC

Na 3,5 maanden is speeloase De Wonderlamp eindelijk opnieuw open. “Het werd tijd na zo’n lange periode. We hebben er ongelooflijk veel zin in. Er zijn enkele veiligheidsmaatregelen, maar het is hier zeker nog altijd even plezant”, zeggen zaakvoerders Eline Dejonghe en Francis Dekeyzer.

Francis Dekeyzer (28) en Eline Dejonghe (28) runden al enkele jaren speeloase De Wonderlamp in Aartrijke, toen ze op 1 september 2018 een tweede vestiging openden in de Ridder de Ghellinckstraat in Wielsbeke. “De heropening woensdag voelde precies aan als die eerste dag in Wielsbeke. We hadden net als toen een portie gezonde stress, maar we hadden er ook ongelooflijk veel zin in nadat we liefst 3,5 maanden gesloten moesten blijven door de coronacrisis”, begint Francis.

“De binnenspeeltuinen kregen geen protocol om te heropenen, dus hebben we zelf een veiligheidsplan uitgewerkt. We zijn ook eens gaan kijken bij een collega in Nederland hoe zij de heropening van hun indoorspeelpark aanpakten. Uiteraard wilden we veilig heropenen, maar het moest zeker en vast ook even plezant blijven als vóór de lockdown”, vervolgt Eline.

Kippenpark

“We hebben enkele veiligheidsmaatregelen genomen. Omdat die voor iedereen duidelijk zouden zijn, krijgt elke bubbel bij het binnenkomen een geplastificeerde menukaart mee. Op de achterkant staan onze richtlijnen. Eentje daarvan is dat er maar een beperkt aantal mensen tegelijkertijd binnen mogen in de selfservice.”

De Wonderlamp is heel de zomervakantie open. “We zijn dagelijks open van 13 tot 18 uur, zowel in de weekends als in de week. Tijdens de lockdown hebben we buiten een kippenpark aangelegd. Daarin zitten ondertussen twee sierkippen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier