De West-Vlaamse arbeidsmarkt zoekt talent (m/v/x)

© (Foto Voka)
Redactie KW

Ondanks de coronacrisis, blijven West-Vlaamse ondernemingen nog heel wat jobkansen bieden. Eind oktober stonden meer dan 15.000 vacatures open bij VDAB en uitzendkantoren, waarvan het grootste deel geen diploma of werkervaring vereiste.

Het coronavirus heeft een heel grote impact op onze samenleving en onze economie. Ondanks de tegenslagen, zoeken West-Vlaamse bedrijven nog steeds heel wat talent en potentieel, zo blijkt uit de laatste cijfers van openstaande vacatures.

“De krapte op onze arbeidsmarkt blijft nog steeds een uitdaging in onze provincie. Het gebrek aan talent zet een rem op de groei van onze ondernemingen. Zonder afbreuk te doen aan de gevolgen van de coronacrisis, merken we in heel wat sectoren en ondernemingen dat de roep naar goede medewerkers, met de juiste mindset, groot blijft. Corona heeft dit tekort tijdelijk onder controle gehouden, maar zeker niet weggewerkt”, merkt Bert Mons, gedelegeerd bestuurder van Voka – Kamer van Koophandel West-Vlaanderen, op.

Er zijn duizenden jobs met een toekomst beschikbaar, vaak zonder dat er relevante werkervaring of een bepaald hoger diploma vereist is. In de zorg- en medische sector, de bouw en de groot- en kleinhandel is de zoektocht naar talent precair.

“We moeten verder blijven inzetten op het activeren van werkzoekenden en de zogenaamde inactieven. Een job biedt bovendien een boost aan de mentale en fysieke gezondheid van mensen. Dit is tijdens corona nog maar eens gebleken. Bovendien moeten we tijdelijke werklozen vanwege corona in hun periode van inactiviteit versterken met opleiding en begeleiding. Ons talent is te waardevol om verloren te laten gaan”, besluit Bert Mons.

Voka – Kamer van Koophandel West-Vlaanderen wil ondernemerschap stimuleren om de welvaart en het welzijn in onze regio te verzekeren en bevorderen. Meer dan 3.200 bedrijven zijn lid van Voka West-Vlaanderen: starters en gevestigde waarden, productiebedrijven en dienstverlenende organisaties. Onze leden zijn goed voor 68% van de private tewerkstelling in West-Vlaanderen. Daarmee zijn we het meest nabije, invloedrijke, professionele netwerk van ondernemers en de meest representatieve organisatie van ondernemingen in West-Vlaanderen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier