De Pottenbakkerij ambassadeur van ‘Ik koop lokaal’in Ichtegem

Marc en Elien Feys van De Lijsterbes, awardwinnares Kathy Bruyneel en haar dochtertje Flavie (6) met Vicky Ryckewaert van Atelier Mystique.© Foto Coghe
Marc en Elien Feys van De Lijsterbes, awardwinnares Kathy Bruyneel en haar dochtertje Flavie (6) met Vicky Ryckewaert van Atelier Mystique.© Foto Coghe
Redactie KW

Kathy Bruyneel (45) van De Pottenbakkerij uit Ichtegem mag zich Ichtegems ambassadeur van ‘Ik koop lokaal’ 2021 noemen.

Onder impuls van bevoegd schepen Magali Segers werd er voor de derde keer op zoek gegaan naar een ambassadeur om de lokale handel te promoten. Er stelden zich drie Ichtegemse handelaars kandidaat. Naast De Pottenbakkerij waren dat De Lijsterbes uit Ichtegem en Atelier Mystique uit Eernegem. De inwoners bepaalden via een stemming op de website van de gemeente de uiteindelijke winnaar van de award.

Workshops

“Ik had er altijd al van gedroomd om van mijn hobby mijn beroep te maken. Ons huis in de Zuster Klarastraat werd te klein om workshops en lessen te geven in het pottenbakken. In juli 2019 deed de gelegenheid zich voor om het voormalige restaurant ‘De Reiger’ met een atelier ernaast te kopen. Het voormalige restaurant verhuren we nu als feestzaaltje voor privéfeestjes en ik heb het atelier ingericht als winkeltje met keramiek en ruimte om mijn passie met andere mensen te delen. Ik heb acht draaischijven en alle benodigdheden om workshops – bijvoorbeeld voor erjaardagsfeestjes, vrijgezellenfeestjes of teambuildings – en lessen in het pottenbakken te geven. Maar ik organiseer ook andere workshops. Andere mensen met een eigen passie komen hier dan workshops geven zoals voorbeeld lepelsnijden met Harald van Het Lepelhuis uit Brugge.”

“Op de planning staan onder andere nog een workshop ukelele, mandenvlechten, sprekers over imkerij,… Het spijtige is nu natuurlijk dat er voorlopig nog niets kon doorgaan door de coronasituatie. Naast workshops en lessen geven, maak ik ook op vraag geboortepotjes en allerlei attenties. Ik heb een opleiding pottenbakken gevolgd bij Syntra en geef daar nu ook zelf les. Ik probeer andere lokale ondernemers te betrekken bij mijn keramiek. Ik koop ook zoveel mogelijk lokaal bij kleine ondernemingen. Ik betaal graag een meerprijs voor de service die de lokale handelaars bieden en het maakt mij ook gelukkiger. Ik kan het iedereen aanbevelen!” (RI)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.