De Oude Kaasmakerij opent pop-up kaaswinkel in Ieper

Maxim De Kock, Kris D'Huysser en Matthias Vandamme openden vandaag een nieuwe pop-up kaaswinkel in Ieper.© EF
Maxim De Kock, Kris D'Huysser en Matthias Vandamme openden vandaag een nieuwe pop-up kaaswinkel in Ieper.© EF
Redactie KW

Recreatiedomein De Oude Kaasmakerij in Passendale opent een pop-upwinkel in Ieper. “We doen dat om in deze coronacrisis de toekomst van ons bedrijf te vrijwaren.”

De Oude Kaasmakerij, te vinden langs de ’s Graventafelstraat in Passendale, is een toeristische site met onder meer een museum, een vakantiewoning, een kaaswinkel en een restaurant. “De Oude Kaasmakerij is dankzij een aantal mooie investeringen uitgegroeid tot een mooi recreatiedomein”, zegt zaakvoerder Kris D’huysser.

“Ons museum ontvangt jaarlijks zo’n 15.000 bezoekers, ook dankzij de verschillende wandelroutes en fietswegen in de buurt. Ik hoef niemand echter te vertellen dat deze coronacrisis ook voor ons geen aangename periode is. We ronden een jaar af zonder groepen die ons een bezoek brachten.”

Voormalige vishandel

De Oude Kaasmakerij geeft zich echter niet gewonnen. “We bouwden we een netwerk van kaasleveringen uit in een omtrek van 20 kilometer”, zegt de zaakvoerder. “Dat is niet alles. Om de toekomst te vrijwaren en de klanten en bezoekers beter van dienst te zijn, openen we op donderdag 1 april een pop-up kaaswinkel in Ieper.”

“We vonden een uitvalsbasis langs de Zonnebeekseweg 29. Dat pand staat te koop, maar was vroeger de tweede locatie van vishandel De Zeeparel. De winkel is in goede staat en is dus perfect bruikbaar voor onze doeleinden”, aldus Kris D’Huysser.

Meer dan kaas alleen

“In de pop-up bieden we ons gekend gamma aan kazen aan, maar breiden we dat nog uit. Naast de vele gekende lokale en internationale kazen komt er verder een mooi gamma aan hespen, bieren en wijntjes. Met een aantal gekende kaasmerken maakten we overeenkomsten zodat we tal van acties kunnen aanbieden.”

“De Oude Kaasmakerij is daarmee vermoedelijk het eerste ‘museum’ dat zijn eigen locatie durft te verlaten om uit te breiden. Bovendien zijn er in groot-Ieper geen speciaalkaaszaken. Aardig meegenomen is eveneens dat op deze manier ons volledige team aan de slag kan blijven. Hoelang de pop-up ‘Kaaswinkel de Oude Kaasmakerij’ actief zal zijn in Ieper is moeilijk in te schatten. We sluiten echter niet uit dat dit een permanent project zal worden.”

De shop zal dagelijks open zijn (ook op zondag) van 10 uur tot 18 uur. Meer info via www.deoudekaasmakerij.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.