De Handzamestraat krijgt een Oosters culinair tintje

Thijs Debruyne en zijn vrouw Lek.© JDK
Thijs Debruyne en zijn vrouw Lek.© JDK
Redactie KW

Wie zich afvraagt wat ‘Phad med mamuang kai’ mag wezen of wie zin heeft om ‘Tom yum kung’ te proeven, kan sinds half maart terecht bij Thijs en zijn vrouw Lek in hun Thaise takeaway in Handzame. Iedereen laten proeven van de heerlijke keuken uit het exotische Thailand, dat is wat ze zich tot doel stellen.

In de Handzamestraat 120 geurt het naar specerijen en kokosmelk, terwijl Lek de laatste hand legt aan de gerechten die worden afgehaald. “ Het is ons eerste weekend en we kregen toch al een pak bestellingen binnen, terwijl we het concept enkel en alleen nog maar bekendmaakten via Facebook ”, vertelt Thijs Debruyne (32). “Mijn vrouw Lek (38) is afkomstig uit Thailand. Ik leerde haar kennen via gemeenschappelijke vrienden. “Haar passie is eten klaarmaken. We besloten om het te wagen en met een takeaway te beginnen, ook al hebben we allebei een fulltime job. Ik werk in Handzame bij de firma Braem en Lek werkt als poetsvrouw.”

Afhalen tijdens weekend

“Het is de bedoeling dat onze klanten hun bestellingen doorgeven van maandag tot vrijdag, terwijl je de bestellingen kan afhalen tijdens het weekend, ’s middags tussen 12 tot 13 uur en ’s avonds tussen 17 en 18 uur. Je kan dus niets afhalen tijdens de week of nog bestellen tijdens het weekend. We werken uitsluitend met verse producten en ook met traditionele producten van een Thaise leverancier. Het is momenteel zeker niet de bedoeling om uit te breiden of aan een restaurant te denken. Wel speelt het idee van een foodtruck al in ons hoofd, maar dat is nog toekomstmuziek.”

“Ik serveer de echte Thaise keuken zoals ik die in mijn land ken”, vervolgt Lek. “ Thai Sab , zoals we onze takeaway noemden, betekent dan ook letterlijk lekker Thais . Je kan bij ons terecht voor een lekkere loempia of tempura, terwijl ik gerechten klaarmaak zowel met scampi, kip, varken als rund . Maar we hebben ook heerlijke gerechten voor vegetariërs. Phad prik kang nua is mijn favoriet gerechtje. Dat is rundsvlees in rode curry met groenten. Ik amuseer me in mijn keuken, want koken is echt mijn grote hobby.”

Verfijnder dan Chinees

“Hier thuis vinden we de perfecte combinatie tussen de Vlaamse en de Thaise gastronomie. Je mag Thais absoluut niet vergelijken met de menuutjes uit een Chinees restaurant. De Thaise keuken is veel verfijnder en soms mag het ook wel eens pikanter. Doe mij maar de Laab Moo als ik moet kiezen, een lekker stukje varkensvlees met Thaise kruiden. We hopen dat iedereen zijn weg vindt naar onze afhaalthai.” Alle info, volledige menukaart en prijslijst op de Facebookpagina van Thai Sab.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.