De Brabandere koopt betoncentrale Holcim in Veurne

Robert De Brabandere, Pieter De Brabandere, Bernard Joye (EC), burgemeester Peter Roose, Paul De Brabandere, Erwin Vanpoucke (DBB), Bart Daneels (Holcim), Mark Oorlyck (Holcim), Nico Vandousselaere (DBB), Tom De Sutter (Holcim), Maarten Durnez (EC) en Yvan De Spiegeleer (Holcim) © JT
Redactie KW

De groep De Brabandere, al vier generaties lang ondernemers in Veurne en omstreken alsook in het noorden van Frankrijk, legt zich reeds enkele jaren meer en meer toe op het leveren van stortklaar beton.

Toen Holcim aankondigde dat hun site in Veurne zou sluiten, besloot het Veurnse familiebedrijf dan ook contact op te nemen met de directie van Holcim Een akkoord kwam er snel. De Brabandere neemt de productie-eenheid in Veurne over. Holcim wordt leverancier. Alle tewerkstelling blijft bij de overname behouden.

Gevolgen voor de Handelsstraat in Veurne

Met de overname van de betoncentrale aan de Vaartstraat, wordt de ‘ochtendspits’ van de andere betoncentrale van het bedrijf, gelegen in de Handelsstraat, verlicht. Leveringen en afhalingen zullen vanaf 1 april gespreid worden over de twee sites. Bovendien kan het aanbod aan innovatie en ecologische betonsoorten verruimd worden.

Ook ‘Enjoy Concrete’ breidt uit

Met het bedrijf van Bernard Joye, dat in volle expansie is, werd een mooie oplossing uitgewerkt voor het terrein. De Brabandere verwerft de betonsite en op het terrein aanpalend aan ‘Enjoy Concrete’ kocht Bernard Joye een halve hectare industriegrond. Zo wordt De Brabandere huisleverancier van ‘Enjoy Concrete’.

Al ruim vier jaar heeft ‘Enjoy Concrete’ een uitstekende reputatie als producent van kwaliteitsvolle geprefabriceerde zicht-, structuur-, en designbeton elementen. Bernard Joye was dan ook een graag geziene klant bij Holcim. Zo was het product van ‘Enjoy Concrete’ dan ook een mooi visitekaartje voor Holcim.

Bernard kreeg dan ook als eerste de kans om de site of een deel ervan aan te kopen, wat samen met de firma De Brabandere dan ook is gelukt.

Zo wordt deze nieuwe samenwerking een mooi huwelijk tussen twee gedreven Veurnse ondernemers. Want werken met beton is voor hen beiden een passie, een cultuur en een kunst.

Expansie voor de firma De Brabandere

Het bedrijf De Brabandere zal door deze samenwerking een betere service en een ruimer aanbod op de markt kunnen neerzetten. De tewerkstelling zal behouden blijven voor beide bedrijven en er zijn zelfs nog tal van nieuwe vacatures vacant.

In het bedrijf De Brabandere werken momenteel 80 mensen in de 3 centrales. Twintig betonmixers en twee grote betonpompen zullen weldra het nieuwe betonlandschap hertekenen.

Het is de eerste centrale die de firma Holcim verkoopt. Er zijn ook nog centrales in onder meer Oostende, Brugge en Izegem.

(JT)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.