De 12 Apostels ondergaat een ware coronametamorfose

© TOGH
Tom Gheeraert
Tom Gheeraert Medewerker KW

Heel wat café-uitbaters grijpen de coronalockdown aan om hun zaak een flinke opfrisbeurt te geven. Philip Charlet van De 12 Apostels in de D’Hondtstraat behoort tot die categorie.

“Ondertussen is er al heel wat werk verzet”, vertelt Philip, die nu aan zijn vierde jaar is waarin hij De 12 Apostels uitbaat. “Ik heb oud pleisterwerk uitgepakt en deels vervangen door planken tegen de muur, een nieuw vals plafond gestoken, nieuwe accenten aangebracht… De brouwer betaalt de factuur van het materiaal, ik doe al het werk. Niet dat ik veel ervaring heb in de bouw. Ik heb nog nooit zoiets gedaan. Gelukkig was er nu geen tijdsdruk. Als je eens iets niet weet, vraag je het iemand die er wel iets van kent. Je hebt ook het internet waar er veel doe-het-zelffilmpjes te vinden zijn.”

“Uiteindelijk ben ik wel trots op het resultaat. Ik vond het belangrijk dat De 12 Apostels een bruine kroeg bleef, dus veel elementen van vroeger keren terug. Stamgasten hoeven niet te vrezen dat ze hun favoriete café niet meer zullen herkennen als ze weer mogen komen. Wanneer dat zal zijn? Dat is de grote vraag. Laat ons hopen op 8 juni. Al hoor ik al dat mensen alleen maar aan tafeltjes zullen mogen zitten, maar voor een klein cafeetje als De 12 Apostels is dat niet mogelijk. Als ze niet aan de toog mogen zitten of staan, doe ik liever niet open.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier