Davy en Stefanie openen boetiek voor wielerkledij

Davy Vandekerckhove in zijn Bike Boutique. © Davy Coghe
Piet De Ville

In een pand naast Running Center, langs de Gistelsesteenweg in Brugge, openen Davy Vandekerckhove en zijn echtgenote Stefanie Desot dit weekend Bike Boutique, een zaak die enkele exclusieve merken voor wielerkledij onder een dak samenbrengt. “Dit concept bestaat in onze regio nog niet”, zegt Davy.

Davy Vandekerckhove is sinds anderhalf jaar ook al de zaakvoerder en het gezicht van Running Center, vlak naast het nieuwe Bike Boutique. Hij is al jarenlang in de sportsector actief en werkte ook voorheen al in Running Center, de speciaalzaak voor loopschoenen.

Geïnspireerd door Scandinavië

Sinds hij er zelf de scepter zwaait, gaf hij er ook al zijn eigen touch aan door het aanbod verder uit te breiden en te zorgen voor meer beleving in de winkel. “Het idee voor een nieuwe zaak gericht op wielerkledij groeide toen ik vorige zomer samen met mijn vrouw met de camper door Scandinavië trok.”

“Wat ons daar meteen opviel, is dat shoppen echt een sociaal gebeuren is”, vertelt Davy. Je vindt er tal van kleine mooi ingerichte boetiekwinkeltjes waar je ook terecht kunt voor koffie en een gezellige babbel. Zo groeide onze droom om in Brugge iets gelijkaardigs uit de grond te stampen. Als bij toeval deed er zich enkele maanden later een opportuniteit voor en konden we het pand naast Running Center kopen.”

Het pand werd in januari volledig heringericht en daarbij werd veel gebruik gemaakt van hout om het huiselijke gevoel te versterken. “Wie binnenkomt, krijgt dan ook niet de indruk dat hij zich in een winkel bevindt.”

“Zo is er nergens een rek te zien. Wat eerst opvalt, zijn de zeteltjes om gezellig bij te praten. De absolute eyecatcher is een zes meter brede foto die genomen is tijdens de Strade Bianche”, verduidelijkt Davy Vandekerckhove.

Passie voor fietsen

Bike Boutique is exclusief verdeler van de de merken Scicon en Pas Normal Studios; zeker dit laatste merk is volgens Davy ook erg geliefd bij profwielrenners. “Maar wees gerust, ook recreatieve fietsers zijn bij ons meer dan welkom”, klinkt het. “We gaan steeds in samenspraak met de klant een outfit op maat samenstellen.”

Maar Davy wil meer doen dan wielerkledij verkopen. Vanuit zijn winkel wil hij mensen met een gedeelde passie voor het fietsen samenbrengen en events opzetten. “We willen de Brugse wielergemeenschap verder uitbouwen en versterken.”

“Zo gaan we met Bike Boutique ook zelf ritten organiseren. Binnenkort staat de eerste rit al gepland. En stiekem dromen we er ook van om in aanloop naar de start van de Ronde van Vlaanderen een exclusief evenement te organiseren. Zo zouden we Brugge als wielerstad nog meer op de kaart zetten”, stelt Davy.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.