David Dewaele verwierf naam en faam als souschef van sterrenchef Geert Van Hecke in De Karmeliet in Brugge en baatte enkele jaren Brasserie Bentley's in de Van Iseghemlaan uit, samen met de bekende Jean-Philippe Susilovic, de gewezen rechterhand van topchef Gordon Ramsay.
...

David Dewaele verwierf naam en faam als souschef van sterrenchef Geert Van Hecke in De Karmeliet in Brugge en baatte enkele jaren Brasserie Bentley's in de Van Iseghemlaan uit, samen met de bekende Jean-Philippe Susilovic, de gewezen rechterhand van topchef Gordon Ramsay. "Het handelscontract van Bentley's liep ten einde en zowel Jean-Philippe als ikzelf besloten elk onze eigen weg te gaan. Het was tijd voor iets nieuws", vertelt David. "Mijn vrouw en ik zijn al enkele maanden bezig met de voorbereidingen. Toen we op zoek gingen naar een pand het concept hadden we al in ons hoofd lieten we ons oog vallen op dit hoekpand. Vooral de ligging sprak ons aan. De Christinastraat is al enkele jaren bezig aan een heropleving. Er is hier lang weinig tot niets te doen geweest, maar de laatste jaren kwam daar verandering in. Ondernemers vonden terug de weg naar de Christinastraat en dat trok dan weer mensen aan. We geloven in de Christinastraat, anders hadden we hier nooit onze zaak gestart."Op wat de naam van de zaak geïnspireerd werd, hoeft niet veel uitleg, maar toch verwijst Brasserie David niet alleen naar David zelf. "Ik ben een geweldige fan van David Bowie", lacht Alexandra. "Op die manier sloegen we twee vliegen in een klap. Er is enerzijds de verwijzing naar David zelf, maar anderzijds ook naar mijn grote idool. David Bowie kreeg trouwens een groot portret in de zaak."De keuken van de nieuwe brasserie is doorlopend open tot 18 uur. Men kan er terecht voor een lekker ontbijt, verschillende tapas en voor een lunch. De zaak telt 22 zitplaatsen.