Dana Belgium investeert meer dan 9 miljoen euro in mensen en technologie in 2022

Stefan Vankerkhoven

Dana België, met hoofdvestiging in Brugge, kondigt aan dat het de komende 18 maanden meer dan 9 miljoen euro zal investeren in machines en training om productie-, engineering- en technologische oplossingen te leveren voor het aandrijven van voertuigen en machines over de hele wereld.

Met meer dan 500 medewerkers en 32.000 vierkante meter fabrieksoppervlakte in haar vestiging op Ten Briele, ontwikkelt, produceert en distribueert Dana Brugge oplossingen voor stroomtransport en energiebeheer voor de voertuigen van vandaag en morgen. Het bedrijf levert transmissieoplossingen voor constructie-, materiaalbehandeling- en mijnbouwapparatuur, evenals systeemintegratie en softwareoplossingen voor conventionele en geëlektrificeerde aandrijflijnen in onze markten.

Vacatures

“Deze investering van € 9 miljoen in de komende 18 maanden plaatst Dana’s langdurige betrokkenheid bij Brugge sinds 1969 in de schijnwerpers. Het geeft een duidelijke boodschap. We bouwen aan de toekomst en geven vorm aan de volgende generatie mobiliteitstechnologie. Niet alleen als productiefaciliteit gedurende de gehele productlevenscyclus, maar ook als technologiecentrum voor mechatronica- en elektrificatieoplossingen en heavy-duty transmissietechniek. Het is zo’n boeiende tijd om bij Dana in Brugge te werken”, zegt Roswitha Baeuml, General Manager, Dana België.

Het Dana Brugge Technology Center staat centraal in Dana’s innovatienetwerk, dat verspreid is over negen landen en gezamenlijk meer dan 2.200 van ‘s werelds toonaangevende ingenieurs, technici en wetenschappers huisvest die zich toeleggen op baanbrekende innovaties voor de mobiliteitssector en voor industriële klanten. Investeringen in onze productiefaciliteit in Brugge betekenen ook dat we kansen hebben voor mensen die geïnteresseerd zijn om mee te werken aan de productie van deze ultramoderne & hoogtechnologische transmissies.”

Dana Incorporated

Dana is een leider in het ontwerpen en produceren van zeer efficiënte aandrijf- en energiebeheeroplossingen voor alle mobiliteitsmarkten over de hele wereld. De conventionele en schone-energieoplossingen van het bedrijf ondersteunen bijna elke autofabrikant met aandrijf- en bewegingssystemen; elektrodynamische technologieën, waaronder software en besturingen; en thermische, afdichtings- en digitale oplossingen.

Het bedrijf, gevestigd in Maumee, Ohio, VS, rapporteerde een omzet van 7,1 miljard dollar in 2020 met 38.000 medewerkers in 33 landen op zes continenten. Dana, opgericht in 1904, werd door Newsweek uitgeroepen tot één van “America’s Most Responsible Companies 2021” vanwege de nadruk op duurzaamheid en sociale verantwoordelijkheid. Het bedrijf wordt gedreven door een high-performance cultuur die gericht is op zijn mensen, waardoor het wereldwijde erkenning heeft gekregen als een topwerkgever, waaronder ‘World’s Best Employer’ van het tijdschrift Forbes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier