Dan toch weer een supermarkt in het centrum van Menen: “Hier had de Rijselstraat nood aan”

Het gonsde van de geruchten in Menen, nadat enkele bouwvakkers werden gespot in de gebouwen van de voormalige Carrefour-supermarkt. Zou de Rijselstraat dan uiteindelijk toch opnieuw een centrum supermarkt krijgen? “Klopt helemaal, de deuren openen op 1 april”, klinkt het bij de eigenaar. Het gaat om een Franse groep die al verschillende supermarkten heeft.

De nieuwe supermarkt in de Rijselstraat opent in april. © CLL

Het was een van de meest pijnlijke gespreksonderwerpen onder Menenaars: het ontbreken van een grootwarenhuis in het centrum. Toen eind 2017 de Carrefour Market, vanwege de prijzendruk en de kosten die zich opstapelden, er de deuren sloot, betekende het meteen ook het einde van de boodschappen in het stadscentrum. Wie op zoek ging naar voedingswaren of dagdagelijkse producten werd verplicht zich naar de stadsrand te begeven. Een domper voor heel wat Menenaars die in de Rijselstraat hun ideale toevluchtsoord hadden voor een snelle aankoop. Menig kwatongen beweerden zelfs dat dit de genadeslag zou worden voor de ooit zo vibrante centrumstraat.

Grauwe plek in het straatbeeld

Het stadsbestuur startte een intensieve zoektocht naar een nieuwe, nuttige invulling, maar weinig ketens voelden zich geroepen om te investeren in de grensstad. De voormalige supermarkt kreeg te kampen met de gevolgen van de leegstand en het geheel werd een grauwe plek in het straatbeeld.

Het gaat om een Franse groep die al verschillende supermarkten heeft

Tot vandaag, wanneer enkele opmerkzame Menenaars bouwvakkers aan het werk zagen in het gebouw. Werd dit de voorbode van goed nieuws? “Het klopt helemaal, de renovatiewerken zijn begonnen en op 1 april openen de deuren van een gloednieuwe superette!”

Stevige injectie

Alex Rivière, de eigenaar van het gebouw, deelt alvast het enthousiasme van de groep die er aan de slag gaat. “Het huurcontract werd gestart op 1 januari en de opening is voorzien voor april. Het gaat om een Franse groep die al verschillende supermarkten heeft en nu gaan ze ook in het centrum van Menen aan de slag. Ik ben alvast blij, zoveel is zeker. Erg vaak ga ik een glas drinken in het centrum van Menen en telkens opnieuw hoor je bij mensen dat er nood was aan een supermarkt. Het zal alvast een stevige injectie in de Rijselstraat worden.”

Bevoegd schepen Virginie Breye reageert eveneens erg opgelucht. “Dit is nu eens goed nieuws”, laat ze weten. “Hier was nood aan, heel wat Menenaars waren vragende partij en met een nieuwe supermarkt, vlakbij de Grote Markt, wordt het voor veel mensen opnieuw eenvoudig om hun boodschappen te doen.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.