https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Dan toch meubelgigant in Wevelgem: JYSK zou volgend jaar de deuren openen

JYSK wil zich gaan installeren op de voormalige OMEZ-site langs de Menenstraat. © CLL
Christophe Lefebvre

In 2018 viel finaal het doek over het idee dat de Zweedse gigant Ikea in Wevelgem een filiaal zou gaan neerpoten. JYSK, een andere Scandinavische gigant, maakte van dit scenario handig gebruik en zou volgend jaar wel degelijk de deuren openen. “JYSK wil zich gaan installeren op de voormalige OMEZ-site langs de Menenstraat”, zegt schepen van Economie Kevin Defieuw.

Toen de eerste berichten over de mogelijke komst van Ikea wereldkundig werden gemaakt, waren de reacties overwegend positief. Hip Scandinavisch design aan betaalbare prijzen in West-Vlaanderen. Heel wat gezinnen droomden reeds luidop van een namiddag shoppen en gehaktballetjes smullen. Er volgde een domper op de feestvreugde toen Ikea de plannen annuleerde en definitief naar de prullenbak verwees.

‘De één zijn dood is de ander zijn brood’ moeten ze bij hun Deense buren hebben gedacht en de mensen van JYSK schoten meteen in actie. JYSK, de grootste internationale Deense retailer, is met meer dan 2.800 winkels actief in 52 landen. In België hebben ze ondertussen 21 winkels en eind mei 2020 opent hun 22e filiaal in Wevelgem.

Wilde geruchten dus, die schepen van Economie Kevin Defieuw meteen bevestigt. “Het klopt inderdaad dat een dossier bij de dienst stedenbouw werd ingediend”, laat hij weten. “JYSK wil zich gaan installeren op de voormalige OMEZ-site langs de Menenstraat.” Bij de dienst stedenbouw horen we dan weer dat het dossier nog in een primaire fase zit. “We kunnen nog niet echt concrete info geven, omdat dit dossier letterlijk nog maar net is aangekomen”, klinkt het daar. “We hebben nu een maand de tijd om dit grondig te bestuderen.

JYSK stelt wereldwijd meer dan 19.000 mensen te werk en draait jaarlijks een omzet van meer dan 2,5 miljard euro. Hun productengamma bestaat onder andere uit meubilair, matrassen en decoratie artikelen met Scandinavische toetsen, net zoals hun Zweedse concurrenten.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten