https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Dan toch geen Mc Donalds in Rumbeke, stad weigert vergunning

Het Bergmolenbos ligt vlak naast de locatie waar Mc Donalds een nieuwe vestiging wou bouwen. © (gf)
Thomas Dubois

Fastfoodketen Mc Donalds diende bij de Stad een vergunningsaanvraag in voor de opening van een nieuw restaurant op de hoek van de Moorseelsesteenweg en de Oude Zilverbergstraat, vlakbij het Bergmolenbos. Die vergunning wordt geweigerd, zo besliste het College van Burgemeester en Schepenen.

Belangrijkste overweging voor de weigering was dat de keuze voor locatie van een nieuw fastfoodrestaurant vlakbij het Sterrenbos en Bergmolenbos, de groene long van Roeselare, allesbehalve logisch en bovendien niet gewenst is.

“Het bouwen van een dergelijke stedelijke functie werd niet goedgekeurd omwille van de negatieve inpasbaarheid in de ruimtelijke structuur van deze zone en de impact van deze activiteit op het vlak van (boven)lokale mobiliteit, groen, natuur en hindervermijding”, klinkt het bij schepen Nathalie Muylle.

De eventuele komst van Mc Donalds naar Rumbeke zorgde voor gemengde reacties. Heel wat mensen waren positief, maar er was ook veel protest. Vooral door de locatie vlakbij het Bergmolenbos.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.