Dakota Wigget opent nagel- en kapsalon tijdens coronacrisis

Dakota voelt zich in haar sas in haar gloednieuwe kapsalon en nagelsalon. (foto JR)
Gillian Lowyck

Je moet het maar doen: tijdens de coronacrisis je eigen zaak starten. Lila’Licious, het nagel- en kapsalon van Dakota Wiggett (26) uit Oostende zwaaide afgelopen maandag voor het eerst de deuren open. “Ik ben heel tevreden dat ik de sprong heb gewaagd.”

Naast haar job bij Lila’Licious werkt Dakota nog deeltijds in Colruyt Oostende. “Normaal gezien zou ik voor het eerst openen op 1 april”, zegt ze. “Door de coronacrisis hebben we nog even moeten wachten. Op maandag 18 mei was het dan eindelijk zover.”

“Mijn eerste werkdag is heel vlot verlopen”, vertelt Dakota Wiggett enthousiast. “Het is dan ook wat ik graag doe. Door de huidige omstandigheden is het wel iets aanpassen. Tussen de afspraken door ontsmet ik alles, maar dat is iets wat altijd al gebeurde. De grootste aanpassing is natuurlijk het dragen van een mondmasker. Dat is eigenlijk wel een ongemak, zeker als je bij de klant moet knippen of kleuren. Ik denk dat de regering niet goed weet hoe het eraan toegaat tijdens zo’n behandeling”, lacht ze. “Ik ben afgestudeerd als kapster en volgde nog een extra opleiding tot nagelstyliste. Ik vind het belangrijk dat ik dat diploma kan voorleggen, want er zijn maar al te veel YouTube-helden in de sector. Ik blijf ook altijd extra opleidingen volgen.”

Huiselijk

Dakota heeft lang getwijfeld vooraleer ze met haar zaak startte. “Ik ben een ‘bange kikker’, risico’s nemen is niets voor mij. Maar ik wilde heel graag meer bij mijn kind zijn. Daarom dat mijn zaak bij mij thuis is gevestigd. Het was mijn man Jeffrey die dat voorstelde. Eerst twijfelde ik daar nog over: je ontvangt tenslotte toch mensen in je privéwoning. Maar er zijn veel klanten die dat huiselijke net fijn vinden. Daarom hebben we een kamer volledig ingericht als salon. Mijn man heeft me dus dat extra duwtje in de rug gegeven dat ik nodig had om te starten. De eerste reacties van klanten en van mensen in mijn omgeving zijn heel positief.” Het feit dat Dakota geen pand moet huren, is ook mooi meegenomen, voor haar én voor de klanten: “Ik vind het leuk om mensen mooi te maken. Dat ik dat ook kan doen voor mensen die het minder breed hebben, vind ik belangrijk. Ik ben blij dat ik de sprong heb gewaagd. Ik heb altijd geleerd: als je doet wat je graag doet, dan ben je niet aan het werken. En zo is het ook.” Binnenkort opent Dakota Wiggett ook nog een webshop, waar je haarproducten en kleding zal kunnen kopen.

Een afspraak maken, kan via www.lilalicious.be of via 0472 49 26 27.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.