Culinair nagenieten in Brasserie Paul Delvaux

Het Museum Paul Delvaux met ernaast de brasserie Paul Delvaux/Het Vlierhof. © MVO
Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte Journaliste Het Wekelijks Nieuws

Sinds 1 juli kunnen bezoekers zich weer helemaal onderdompelen in de kunstzinnige wereld van Paul Delvaux. Naast de permanente expo met de grootste verzameling ter wereld kan je ook nog de verlengde tijdelijke tentoonstelling ‘George Grard & Paul Delvaux, Het verhaal van een artistieke vriendschap’ bekijken en achteraf nagenieten in Brasserie Paul Delvaux/Het Vlierhof, waar nieuwe uitbater Benoit Zech de culinaire scepter zwaait.

Het museumbezoek stilt ongetwijfeld ieders culturele honger, want op meer dan 1.000 m² ontdek je de schilderijen, aquarellen, tekeningen, schetsboeken en etsen van de wereldvermaarde kunstenaar. Je wordt ondergedompeld in een poëtische wereld met de kenmerkende vrouwen en geraamten, de neoklassieke architectuur en de treinen die deel uitmaken van de dagdroom van deze grote artiest.

Voor de eerste keer worden de werken van George Grard en Paul Delvaux samen getoond in een tentoonstelling gewijd aan de vrouw, de muze die beide kunstenaars altijd inspireerde. In een aparte ruimte maak je kennis met het werk van de dochter van George Grard, Chantal. Zij exposeert haar hedendaagse werk in de expo ‘A place to be seen’.

Sfeervol groen kader

Na het museumbezoek kan je even blijven nagenieten in de aanpalende brasserie met terras, in deze zomerse dagen een ideale oase van rust in een sfeervol groen artistiek kader. De naam ‘Het Vlierhof’ is bewaard gebleven en verwijst naar de naam van de eerste visserswoning van St. Idesbald, een boerderijtje dat visser Henri Maes er bouwde in 1886.

Het witgeschilderde huisje met trap- en klokgeveltje werd later het atelier van de Nederlandse schilder John Bakker, werd daarna een café, een jachtpaviljoen, vervolgens een kunstgalerie, een restaurant-theesalon met een minigolf en tennisbanen tot het in 1982 werd gekocht door Charles Van Deun, in overleg met Paul Delvaux.

Regionale kwaliteitsproducten

De Stichting Paul Delvaux opende er het museum met ondergrondse expositiezalen. Nieuwe uitbater van de brasserie is Benoit Zech die regionale kwaliteitsproducten hoog in het vaandel draagt. De kaart is beperkt, maar wordt aangevuld met smakelijke suggesties.

Het museum is open van dinsdag tot en met zondag van 10.30 tot 17.30 uur, nog tot 30 september. Paul Delvauxlaan 42, 8670 Sint-Idesbald, Koksijde. Vergeet niet vooraf te reserveren voor een museumbezoek via het online formulier, per telefoon op 058 52 12 29 of per e-mail via info@delvauxmuseum.be.

.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier