Creatief duo staat eventjes stil met ‘We Surplace’

Dries Laperre (43) en Laura Willems (25) vormen samen het creatief duo ‘We Surplace’. Ze helpen bedrijven in de maakindustrie bij productinnovatie.

Dries Laperre en Laura Willems. © EDB

Dries, gehuwd met Sandra Callewier, woont in Bissegem. Het koppel heeft met Miel en Lowie twee kinderen. Laura is van Waregem afkomstig en woont in Kortrijk samen met Bram De Langhe. Dries en Laura werkten beiden bij Howest bij de opleiding productontwerpen.

Dries gaf er deeltijds les aan studenten productontwerp en coördineerde er ook onderzoek rond productontwerp. “Ik merkte toch vaak dat bedrijven soms overtuigd waren om iets rond productinnovatie te doen, maar dat ze bij de vraag hoe eraan te beginnen ondervonden dat het niet makkelijk was. Ook Laura, die onderzoeksmedewerker was, zag dat bedrijven vaak wel heel gemotiveerd waren, maar dat achteraf bleek dat er weinig van in huis gekomen was.”

Die denkoefening om te helpen bij productinnovatie bleek dus niet zo’n gek idee te zijn. “We namen de tijd om alles af te toetsen en te verkennen, en uiteindelijk beslisten we om ervoor te gaan.” Wat ‘We Surplace’ doet, kan je omschrijven als iets tussen consultant en een ontwerpbureau. “We merkten met wat we vroeger deden dat er soms kort van de ene naar de andere kant wordt overgesprongen en dat je daartussenin wel beter eventjes stil staat – vandaar onze naam – om de verschillende mogelijkheden te bekijken.”

Tandem

Dries en Laura bieden verschillende formules voor projectbegeleiding aan bedrijven. “We blijven ook een aantal dagen ter plaatse om het bedrijf en de producten te leren kennen. Vandaar een tweede knipoog naar onze naam. We zijn een tandem en gaan als duo naar bedrijven, maar we hebben elk onze sterke kanten.” Zo is Dries de ‘probleemdenker’ en Laura de ‘oplossingdenker’. “We denken op andere manieren en net dat maakt dat we elkaar perfect aanvullen”, aldus het duo.

Dries en Laura doen nu in deze moeilijke periode een oproep naar bedrijven die momenteel problemen hebben. “We willen een bedrijf uitkiezen waar we onze diensten voor één dag aanbieden om na te denken welke andere piste er nu kan bewandeld worden.”

Info: www.wesurplace.be of hi@wesurplace.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.