Covestro is bezig zijn portfolio te herbekijken en beslist de bedrijfstak voor polycarbonaatplaten af te stoten. Polycarbonaatplaten zijn uitermate breukbestendig en worden vooral gebruikt ter bescherming van industriële installaties, in bouwsystemen en publiciteitstoepassingen.

De Europese activiteiten hiervan worden nu verkocht aan Serafin uit München. Ze omvatten productievestigingen in Italië en België (Tielt), goed voor ongeveer 250 werknemers en een omzet van circa 130 miljoen euro.

In een persbericht staat dat de activiteiten door Serafin "op alle locaties" zullen worden voortgezet. "Op basis van zijn sterke marktpositie is Serafin van plan de bedrijfstak voor polycarbonaatplaten uit te bouwen tot een middelgroot bedrijf met een grote flexibiliteit en een grote klantgerichtheid", klinkt het.

Covestro en Serafin maken geen financiële details bekend. Ze verwachten de transactie in het vierde kwartaal af te ronden. Covestro blijft overigens voorlopig de hoofdleverancier van de grondstoffen voor de platen.

Vakbond vreest voorlopig niet voor banenverlies

De christelijke vakbond ACV vreest voorlopig niet voor banenverlies bij de Covestro-vestiging in Tielt. De nieuwe eigenaar, de Duitse Serafin-groep, is van plan om de activiteiten in de Europese vestigingen verder te ontwikkelen, zo staat in een persbericht.

"De vestiging in Tielt blijft open en het is een geruststelling dat de nieuwe eigenaar de activiteiten wil voortzetten", reageert Isabelle Verhaegen van ACV. "Op dit moment zijn er geen afdankingen, maar niemand kan natuurlijk zijn hand in het vuur steken voor de komende jaren."

Het wordt voor de vakbonden dus afwachten of de vestiging op lange termijn draaiende blijft zonder banenverlies.

(BELGA)

Covestro is bezig zijn portfolio te herbekijken en beslist de bedrijfstak voor polycarbonaatplaten af te stoten. Polycarbonaatplaten zijn uitermate breukbestendig en worden vooral gebruikt ter bescherming van industriële installaties, in bouwsystemen en publiciteitstoepassingen.De Europese activiteiten hiervan worden nu verkocht aan Serafin uit München. Ze omvatten productievestigingen in Italië en België (Tielt), goed voor ongeveer 250 werknemers en een omzet van circa 130 miljoen euro.In een persbericht staat dat de activiteiten door Serafin "op alle locaties" zullen worden voortgezet. "Op basis van zijn sterke marktpositie is Serafin van plan de bedrijfstak voor polycarbonaatplaten uit te bouwen tot een middelgroot bedrijf met een grote flexibiliteit en een grote klantgerichtheid", klinkt het. Covestro en Serafin maken geen financiële details bekend. Ze verwachten de transactie in het vierde kwartaal af te ronden. Covestro blijft overigens voorlopig de hoofdleverancier van de grondstoffen voor de platen.De christelijke vakbond ACV vreest voorlopig niet voor banenverlies bij de Covestro-vestiging in Tielt. De nieuwe eigenaar, de Duitse Serafin-groep, is van plan om de activiteiten in de Europese vestigingen verder te ontwikkelen, zo staat in een persbericht. "De vestiging in Tielt blijft open en het is een geruststelling dat de nieuwe eigenaar de activiteiten wil voortzetten", reageert Isabelle Verhaegen van ACV. "Op dit moment zijn er geen afdankingen, maar niemand kan natuurlijk zijn hand in het vuur steken voor de komende jaren." Het wordt voor de vakbonden dus afwachten of de vestiging op lange termijn draaiende blijft zonder banenverlies.(BELGA)