Coronaproof wijn proeven op Entre-deux-Monts

De tentjes staan letterlijk opgesteld tussen de wijnstokken, wat een echte meerwaarde is.
Redactie KW

Op het wijngoed Entre-deux-Monts in Westouter kan je op zondag 6 september 12 gerenommeerde, internationale wijnen proeven, alsook de wijnen van Entre-deux-Monts zelf.

Organisator Wijnen Declerck uit Kortrijk kon ondanks de coronacrisis toch de wijnproeverij organiseren. “Dit event stond eerder gepland in juli, maar door de heropflakkering van het virus werd het evenement uiteindelijk uitgesteld naar begin september,” zegt gastheer Martin Bacquaert. “Ook nu was het niet evident om hier samen te komen om wijn te proeven. De grote vraag naar een toegangsticket wijst er wel op dat mensen nood hebben aan een activiteit zoals deze.”

600 wijnliefhebbers

Eerder werden de Heuvellandse Wijnfeesten geannuleerd om zo een samenscholing te vermijden op een domein dat beperkt is in grootte. “Vandaag plaatsen we de proeftafels verspreid over het volledige domein zodat de social distance gemakkelijk kan opgevolgd worden. Ook mondmaskers zijn verplicht op het domein.”

Wijnen Declerck brengt vandaag 600 wijnliefhebbers samen tussen de wijngaarden, gelegen tussen de Vidaigneberg en de Rodeberg in Westouter. Er worden maximaal 350 mensen toegelaten op de site. Op de site van Entre-deux-Monts worden naast het eigen aanbod ook wijnen uit Frankrijk, Italië, Spanje en Zuid-Afrika als degustatie aangeboden aan de wijnliefhebbers.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier