Coronacrisis en plaatselijke werken schrikken openen van warme bakkerij Israya niet af

Jamal el Malki en Maryam Fannoua in hun zaak: vers brood, taart en broodjes. © TVK
Tom Vanderghinste
Tom Vanderghinste Medewerker KW

Ter hoogte van de Kortrijkse appel, in de Magdalenastraat 19B in Kortrijk, is de warme bakkerij Israya afgelopen maand geopend. Midden in de volle coronacrisis en lokale werken besloten ondernemers Jamal el Malki (34) en Maryam Fannoua (26) een nieuwe uitdaging aan te gaan.

“Er is hier in de buurt geen warme bakkerij, dus we hopen dat we met onze zaak tegemoet kunnen komen aan de vraag van de buurtbewoners”, zegt Jamal el Malki.

Jamal en Maryam keken niet specifiek uit naar deze locatie, maar een toevallige passage op een immobiliënwebsite trok hun aandacht. “De vestiging is centraal gelegen en heeft voldoende parkeerplaats. Daarnaast merken we in de buurt op dat er weinig soortgelijke handelszaken zijn, waardoor we hopen tegemoet te kunnen komen aan de vraag naar een warme bakkerij”, vertelt Jamal el Malki.

Voor elk wat wils

De bakkerij verkoopt niet alleen brood en ontbijtkoeken, maar ook heel wat soorten patisserie, waaronder Marokkaanse koekjes en fototaarten. “We merken dat onze aanwezigheid hier geapprecieerd wordt en dat we voor elk wat wils kunnen aanbieden.”

Door de ligging van de bakkerij kan men ook inspelen op de studenten. “Naast brood en taarten, verkopen we ook belegde broodjes en pizza’s. Op die manier kunnen de studenten hier ook van genieten en moeten ze niet naar het centrum”, zegt Jamal.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.