Een briefje met 'Tijdelijk gesloten. Onze exuses', met spelfout. Meer info kregen de klanten niet bij de onverwachte sluiting van Aldi. De winkel ging nochtans gewoon open vrijdagmorgen maar nadat een personeelslid liet weten besmet te zijn met het coronavirus, gingen de deuren dicht.

Het aanwezige personeel - druk bellend met collega's - verwees ons door naar de communicatiedienst. "We kunnen inderdaad een positieve coronatest bij een van onze Meense collega's bevestigen", klinkt het daar. "Van zodra we het nieuws vernamen is beslist om de winkel tot nader order te sluiten. De hele winkel zal worden ontsmet en alle werknemers van het filiaal in Menen worden nu ook getest."

De man die positief bleek, blijft twee weken in quarantaine. Of de Aldi zaterdag weer de deuren zal kunnen openen, is nog onduidelijk. Alle onverpakte goederen in de winkel worden vrijdagnamiddag en -avond vernietigd.

© (Foto MPM)

Ondertussen is er goed nieuws voor de klanten van de Aldi aan de watertoren want het filiaal heropent zaterdag de deuren.

Na de diagnose werden alle andere werknemers van de vestiging in Menen naar een triagepost gestuurd om er ook getest te worden op corona. Vrijdagavond bleek dat iedereen negatief was. Een opluchting voor het personeel dat zaterdag gewoon weer aan de slag kan.

Een briefje met 'Tijdelijk gesloten. Onze exuses', met spelfout. Meer info kregen de klanten niet bij de onverwachte sluiting van Aldi. De winkel ging nochtans gewoon open vrijdagmorgen maar nadat een personeelslid liet weten besmet te zijn met het coronavirus, gingen de deuren dicht. Het aanwezige personeel - druk bellend met collega's - verwees ons door naar de communicatiedienst. "We kunnen inderdaad een positieve coronatest bij een van onze Meense collega's bevestigen", klinkt het daar. "Van zodra we het nieuws vernamen is beslist om de winkel tot nader order te sluiten. De hele winkel zal worden ontsmet en alle werknemers van het filiaal in Menen worden nu ook getest."De man die positief bleek, blijft twee weken in quarantaine. Of de Aldi zaterdag weer de deuren zal kunnen openen, is nog onduidelijk. Alle onverpakte goederen in de winkel worden vrijdagnamiddag en -avond vernietigd.Ondertussen is er goed nieuws voor de klanten van de Aldi aan de watertoren want het filiaal heropent zaterdag de deuren. Na de diagnose werden alle andere werknemers van de vestiging in Menen naar een triagepost gestuurd om er ook getest te worden op corona. Vrijdagavond bleek dat iedereen negatief was. Een opluchting voor het personeel dat zaterdag gewoon weer aan de slag kan.